Spijkenisse na rust langs FC IJsselmonde (zo)

0

De maanden van min of meer gedwongen rust zijn voorbij en die voetballoze periode is Spijkenisse ogenschijnlijk goed doorgekomen. De groen-witten wonnen het eerste oefenduel voor de nieuwe competitie onder leiding van de nieuwe trainer Marco van Rijn met 3-1 (1-1) van zondag tweedeklasser F.C. IJsselmonde.

De gasten uit Rotterdam vertrokken voortvarend uit de startblokken en namen direct het initiatief in de wedstrijd tegen een nog wat onwennig Spijkenisse. De verdediging van de thuisclub was op zijn hoede en liet geen krimp tegen het onstuimig aanvallend FC IJsselmode. Naarmate de wedstrijd vorderde kropen de groen-witten immer meer uit de schulp en zochten vooral op rechts de aanval. Negen minuten voor de rust opende Spijkenisse de score vanuit een standaardsituatie. Uit een op maat genomen hoekschop van Xander Buitenhek kopte de hoog boven de vijandelijke verdediging uittorende Jesse Delfgaauw raak: 1-0.

De vreugde over de openingstreffer was echter van korte duur. Uit een tegenaanval prikte Ilyas Bencharef de gelijkmaker tegen de touwen zodat de kemphanen in evenwicht naar de thee konden.

Overtuigender

Na de pauze wisselde Marco van Rijn zijn hele ploeg. Bovendien schakelde Spijkenisse een tandje hoger en speelde met meer pressing. Er was echter een magistrale redding van doelman BJ Groenenboom voor nodig om het tij te keren. Spijkenisse putte daaruit de moed om nadrukkelijker aan te vallen en kwam weer op voorsprong door Mark Schenk, die op aangeven van Ruperto Dorothea de 2-1 scoorde. Nadat Mark Schenk nog eens de paal kwelde, viel dertien minuten voor het verstrijken van de speeltijd de beslissing. Uit een vrije trap verdween het kleinood door een kopbal van Raoul Pinas achter de doelman van de Rotterdammers, die zijn debuut in de hoofdmacht luister bij zette met een treffer: 3-1.

Spijkenisse – IJsselmonde (zo) 3-1 (1-1). 38′ Jesse Delfgaauw 1-0, 43′ Ilyas Bencharef 1-1, 60′ Mark Schenk 2-1, 75′ Raoul Pinas 3-1.

Trainer Marco van Rijn deed een beroep op de navolgende spelers: Michael Termijn, BJ Groenenboom, Duane Tjen-A-Kwoei, Sirano Kartosonto, Mark Schenk, Daan Bourgonje, Michael van Dommelen, Ryan Purvis, Ruperto Dorothea, Julien Gret, Xander Buitenhek, Justin Tromp, Alessandro Franzoso, William Darjij, Jesse Delfgaauw, Mischa van Kempen, Guido Peelen, Tyron Zuidgeest, Raoul Pinas, Djemina Otte, Andre Cosster en Amar Klepo.

Overige oefenuitslagen

Laat een antwoord achter