Hoofdtrainer Nasser Abdalla wordt uitgezwaaid via de voordeur

5

“We gaan je missen als mooi mens en zeer kundig voetbaltrainer”, zo eindigde voorzitter Stephen Steijger met woorden van dank aan Nasser tijdens de afsluitende BBQ voor vrijwilligers afgelopen vrijdag 10 juli. Nasser heeft twee jaar de hoofdmacht van Zinkwegse Boys geleid. Op sportief vlak heeft Nasser verdienstelijk gedaan. Na de eerste helft van het eerste seizoen stond het vlaggenschip op een 2e plaats. De ZWB-brigade die de jaren  ervoor voornamelijk vanuit de underdog positie speelde, nam met de kwaliteitsimpuls van vele nieuwe spelers de favorietenrol in. Helaas viel de selectie in die winterstop uiteen door blessures en vertrekkende spelers. In het tweede seizoen, net voordat de corona-periode inging stond slechts Zinkwegse Boys 3 punten achter een promotieplek met nog 8 wedstrijden te spelen en dat met een voorhoede die bovenaan in het topschutterklassement stond in de HW. Waartoe had dit kunnen leiden? Leuk om te melden is dat ZWB 1 voor het eerst in 74 jaar de zaalvoetbalbeker Hoeksche Waard bokaal veroverde, waar Nasser zelf als speler ook onderdeel van uitmaakt.

Stephen vervolgt zijn speech:”Belangrijker nog: voor de club heb je een hoop betekent. Je hebt het tweede jaar Peter van Dam klaargestoomd als onze nieuwe hoofdtrainer. Je wist met je sterk communicatieve vermogen en stevig leiderschap kwesties en issues in goede banen te leiden op een duidelijke en transparante manier. Iets was ons aanspreekt op de Beijerse Polder. Je had oog voor het gezinsleven van de spelers en wist de vonk van jouw winnaarsmentaliteit over te brengen op de selectie. Tactisch weet jij een wedstrijd te lezen en naar je hand te zetten en je oefenstof was inspirerend, krijgen we terug van de selectie. En meer dan dat: je hebt ook een grote invloed gehad op metamorfose van onze nieuwe en jonge selectie voor komend seizoen. Hiermee hebben we een mooie toekomst in het verschiet met zeer veel potentiele jeugd achter. Je was daarmee de ideale verbinder in deze overbruggingsfase.

Mensen leer je echt goed kennen in moeilijke tijden. In de eerste corona-maand deed jij een gebaar met je trainersvergoeding. Je was altijd wel aanwezig op een vrijwilligersavond, sponsoravond of een jeugdclinic. We wensen je heel veel succes toe bij 2e-klasser Meeuwenplaat. Je hebt alles in huis om ver te komen in het amateurvoetbal. Dank voor de mooie samenwerking met jou en bij ons zal de deur altijd wijdwagen voor je openstaan”, besluit Stephen Steijger zijn speech voor Nasser.

Nasser:”Ik heb hier een heerlijke periode gehad en als de klik er is met de club dan geef inderdaad alles, Zinkwegse Boys is een mooie club en heeft een pracht toekomst voor zich.”

5 Comments
 1. Winni Kiksen zegt

  Mooi stukje, nu hopen wij (Meeuwenplaat) van hem te gaan genieten!

 2. Ronard Venekamp zegt

  Succes bij Meeuwenplaat ! En Jamal ook natuurlijk.

 3. Dave Koring zegt

  Altijd leuk een leuk afscheid!

 4. Bert Spits zegt

  Is dat beter dan via de achterdeur, het effect is hetzelfde he..

 5. Edwin Oosterveld Luberti zegt

  Verdient nasser

Laat een antwoord achter