Excelsior trekt Reuven Niemeijer aan

0

Reuven Niemeijer speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 25-jarige middenvelder traint al sinds de eerste training op 1 juli mee met de Kralingers en kwam ook al in actie in de oefenduels tegen CKC en Antwerp FC.

,,Ik was de eerste weken op proef zodat we van beide kanten konden kijken of het zou bevallen’’, zegt Reuven Niemeijer. ,,Dat heeft voor beide partijen positief uitgepakt. Ik heb in de afgelopen weken een goed gevoel gekregen bij de club, bij de manier van spelen en bij de groep. Daardoor was het voor mij gemakkelijk om voor Excelsior te kiezen.’’

Popelen

,,Ik heb snel mijn plekje gevonden in de groep en dat is fijn. Dit is natuurlijk een andere omgeving dan waar ik vandaan kom’’, zegt de in Hengelo geboren Niemeijer. ,,Rotterdam is niet dichtbij mijn vertrouwde omgeving, dus dat zal wel even wennen zijn. Maar ik zie dat niet als een probleem. Ik sta te popelen om met Excelsior aan de competitie te beginnen.’’

In de kijker

Niemeijer begon met voetballen bij BWO in Hengelo. Op zijn elfde maakte hij de overstap naar Quick’20. Met die club promoveerde hij in 2016 naar de derde divisie en speelde zich in de kijker van Heracles Almelo. Op zijn 21e kwam hij zodoende in het betaalde voetbal terecht. ,,Dat is vrij laat inderdaad, maar ik zie dat niet als een nadeel. Dat het zo is gelopen, vind ik alleen maar mooi.’’

Laat een antwoord achter