Bestuurslid Poortugaal mishandeld na ‘illegale wedstrijd’ op sportcomplex

10

SV Poortugaal is afgelopen zondag opgeschrikt door de mishandeling van een bestuurslid op haar eigen sportcomplex. Na een melding van een ‘illegale wedstrijd’ op haar hoofdveld werd voor het bestuurslid polshoogte genomen. Het bestuurslid is daarbij neergeslagen.

Poortugaal meldt op haar website: ‘De afgelopen maanden hebben we met lede ogen moeten toezien dat er tijdens de Corona- en de zomerstop heel veel gesloopt is op ons complex. Een opsomming waar we tegen aan gelopen zijn; een omgegooide dug-out, gesloopte doelnetten en doelen, brandgaten in het kunstgrasveld en heel veel rotzooi. Zakken vol worden er dagelijks opgeruimd, maar er worden ook gevaarlijke situaties veroorzaakt. Zo ligt er ook gebroken glas op de velden. We weten ook dat dit niet alleen wordt veroorzaakt door niet-leden sv Poortugaal, ook onze eigen leden laten rommel achter.

Afgelopen zondag kregen we een melding dat er op ons hoofdveld een wedstrijd gaande was, met een scheidsrechter en publiek. Het waren geen sv Poortugaal-leden maar mensen uit Rotterdam-Zuid. De wedstrijd werd gespeeld zonder onze toestemming. Een van de bestuursleden is gaan kijken om informatie in te winnen wie deze personen waren. Hij is toen neergeslagen. Natuurlijk gebruiken we onze camerabeelden en hebben we aangifte gedaan maar dit kan zo niet langer!

Zoals jullie weten is ons complex een openbaar terrein waar wij zelf geen zeggenschap over hebben (maar wel de huur betalen).  We doen hierbij een nadrukkelijke oproep aan al onze leden en hun ouders. Voetballen op het complex mag maar ruim alles op wat je meeneemt en laat alles heel! Zie je dat iemand iets kapotmaakt of op een andere manier rotzooi trapt, meldt dit dan (eventueel anoniem) op het volgende telefoon/appnummer 06 13753566. Wij verzoeken ouders om dit met hun kinderen te bespreken.’

10 Comments
 1. Richard Feenstra zegt

  Sterkte! Wat een gekken!

 2. Paula Elderhorst zegt

  Wat een gekke actie

 3. Rob de Graaf zegt

  Marco Roos en Frank Rijsdijk die Gerard Meijer zit toch niet in het bestuur bij Portugal ?

 4. Rijnmond Hoogvliet Sport zegt

  Wij wensen het bestuurslid veel sterkte toe!

  Bestuur Rijnmond Hoogvliet Sport

 5. Wout Stigter zegt

  Ook namens het bestuur van SCO’63 wensen wij uw bestuurslid veel sterkte toe. Helaas zitten veel verenigingen met het zelfde probleem wat betreft het illegaal betreden van het complex door zowel leden als niet leden. Met een hoop rotzooi, schade en ergenis tot gevolg

 6. Anno Nijhof zegt

  Namen en rugnummers.???

 7. Henk Diana Spelde zegt

  Word tijd voor handhaving door alle gemeenten.. en alle kosten voor vernieling en werkzaamheden bij de gemeentes neerleggen. Zij hebben er toch openbaar terrein van gemaakt.. dan ook de kosten van alles op zich nemen . In dit geval misschien ook wel de zorgkosten voor dit bestuurslid…

 8. Bert Timmer zegt

  Wat een vreselijke app om het nieuws te lezen.

 9. Eric Groenendaal zegt

  Echt te idioot voor woorden. Sterkte !

 10. Marco Beijl zegt

  Jeroen van Manen

Laat een antwoord achter