ASWH boekt zege bij Spijkenisse

0

Met een, gezien het spelbeeld, onnodige en overdreven 0-4 nederlaag tegen tweede divisionist ASWH begint Spijkenisse aan een korte zomervakantie. Komende wordt door de selectie nog wel getraind. Lange tijd toonde de groen-witten zich de evenknie van de opponent doch telkens ontbraken vaak enkele centimeters om de bordjes op het scorebord te verhangen.

ASWH toonde zich verder in de voorbereidingsperiode die de gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht ook eerder startten. In de eerste helft liepen de combinaties bij de gasten soepeler. De spelers raakten zo mogelijk de bal slechts een keer, zodat Spijkenisse een hoog tempo kreeg voorgeschoteld. Alleen sloeg de besluiteloosheid toe; strandden de pogingen om de score te openen met de haven in zicht.

In de negentiende minuut probeerde Willem Beuk het eens op een andere wijze. In plaats van de bal door te schuiven liep Beuk een paar meter door en waagde uiteindelijk een schot. Doelman Giovannyi de Man stond er bij en keek er naar: 0-1.Na de drinkpauze, die definitief zijn intrede heeft gedaan in de voorbereidingswedstrijden, speelde Spijkenisse aanvallender zonder echt gevaarlijk te worden.

Deksel op de neus

Na de ook al gebruikelijk wordende wissels in de rust ontspon zich een aardig steekspel waarin twee stijlen op elkaar botsten. Spijkenisse probeerde het gebrei van ASWH te verrassen door de lange bal te spelen maar onnauwkeurige passes smoorden de tegenstoten in de kiem.

Spijkenisse creëerde via Marvin van der Pluijm, Ryan Purvis en Wiliam Darjij wel kansen doch verder dan een schot tegen de paal reikten de inspanningen niet. Gevoed door de nodige portie geluk lukte het voor ASWH wel. Daniel Wissel ontpopte zich tot de man van de wedstrijd. Eerst bekroonde hij een soepel lopende aanval met een treffer en daarna haalde hij twee keer met succes de trekker over vanaf elf meter, vanwege terecht toegekende strafschoppen. In de slotfase verloor Spijkenisse ook nog Mark Schenk, die zich verstapte en door twee man hinkend op één been naar de kleedkamer werd gebracht.

Ondanks de redelijke wedstrijd overheerste bij trainer Marco van Rijn en zijn spelers het gevoel van een onnodig hoge nederlaag te hebben geleden. Pleister op de wonde: er resteert genoeg tijd om de misstap te repareren.

Spijkenisse-ASWH 0-4 (0-1). 19′ Willem Beuk 0-1 60′, 78′, 87′ Daniel Wissel 0-2, 0-3 en 0-4.

Overige uitslagen

Laat een antwoord achter