Ook KNVB-top brengt loonoffer

0

Ook de topfunctionarissen bij de KNVB doen een flinke duit in het zakje vanwege de Coronacrisis. Dat geldt voor de bondsvoorzitter, de directieleden en de bondscoach, zo meldt De Telegraaf vrijdag.

Bondsvoorzitter Just Spee ziet af van zijn financiële vergoeding die hij krijgt voor zijn werk bij de voetbalbond. De voorzitter ontvangt jaarlijks zo’n 85.000 euro voor zijn driedaagse werkweek bij de voetbalbond. Ook bondscoach Ronald Koeman levert een stuk salaris in.

Voorbeeldfunctie

Evenals alle directieleden om de KNVB financieel enigszins te ontzien in deze zware Coronatijd. De topfunctionarissen in Zeist zijn van mening, dat zij een voorbeeldfunctie hebben en niet kunnen achterblijven bij alle loonoffers die worden die ook van toepassing zijn bij de clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie.

Vanzelfsprekend

Bedragen worden niet genoemd, maar liggen wat de directeuren en de bondscoach betreft in lijn met wat de voetbalvakbonden (Pro Prof en VVCS) en de werkgeversorganisatie FBO met elkaar hebben afgesproken. Directeur Eric Gudde (foto) liet enkele weken terug aan De Telegraaf al weten, dat het wat hem betreft het vanzelfsprekend was, dat hij en zijn collega’s ook een loonoffer zouden brengen.

Laat een antwoord achter