KNVB en ECV sluiten aan bij haalbaarheidsonderzoek BeNeLiga

5

Op initiatief van zes Nederlandse en vijf Belgische betaald voetbalclubs onderzoekt Deloitte de haalbaarheid van een BeNeLiga. Inmiddels zijn ook de KBVB, ECV en KNVB hierbij aangesloten.

Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal is donderdag ook de verdere procedure geschetst. De voorzitter van Charleroi en tevens de Belgische Voetbalbond (KBVB), Mehdi Bayat, liet echter in een uitgebreid interview met Sporza weten geen voorstander van zo’n BeNeLiga te zijn: ,,Ik ben geen voorstander. Maar ik zeg niet categorisch nee tegen iets zonder een debat gevoerd te hebben. Als men mij overtuigt dat het een meerwaarde kan betekenen voor het volledige Belgische voetbal, dan luister ik. Waarom ik tegen ben?”

Verdeling

Bayat kan zich sowieso niet vinden in een eerder genoemde verdeling. Hij: ,,Ik ga niet akkoord met acht Belgische clubs en tien Nederlandse clubs. Het Belgische voetbal staat boven het Nederlandse. Dat is de realiteit. Kijk naar de nationale teams en de Europese coëfficiënt. En er moet ook een sportieve logica zijn. De zakkers zijn één degradant per land. Stel: de Belgische clubs eindigden op de plaatsen één tot acht, de Nederlandse op negen tot achttien. Dan zakt de nummer acht in de eindstand om toch een Belgische ploeg te laten stijgen. Zijn daar geen bezwaren tegen? Maar ik ben geen vijand van de clubs die deze studie besteld hebben. Dat is hun goed recht”, aldus Mehdi Bayat.

5 Comments
 1. Ron Engelmoer zegt

  Afbranden die knvb

 2. Alex Dirks zegt

  NEE !!!

 3. Ted Bader zegt

  Ja

 4. Dingeman Ooms zegt

  He he….. eindelijk

 5. Gem Verstralen zegt

  Ze kunnen amper fey aja behappen

Laat een antwoord achter