Henrico Drost tekent bij ASWH

0

ASWH is er in geslaagd om de selectie voor het komende seizoen van een kwaliteitsimpuls te voorzien. De technische commissie bereikte namelijk overeenstemming met Henrico Drost over zijn komst naar sportpark Schildman. De wens van de technische staf om nog een ervaren verdediger aan de selectie toe te voegen, is daarmee ingewilligd.

De 33-jarige Drost kwam vorig seizoen nog namens RKC Waalwijk in actie in de eredivisie. De in Kampen geboren verdediger is al sinds 2005 actief in het Nederlandse profvoetbal. Drost debuteerde, net als zijn tweelingbroer Jeroen, in de eredivisie als speler van SC Heerenveen. Gedurende zijn rijke loopbaan droeg hij ook de shirts van Excelsior, De Graafschap, VVV-Venlo, RKC Waalwijk, NAC Breda, nogmaals Excelsior en sinds 2017 wederom RKC Waalwijk. Bij die club was Drost ook aanvoerder.

Hij speelde meer dan 300 wedstrijden als prof, waarvan ruim 220 in de eredivisie. Uiteraard is de TC zeer verheugd dat een speler met een dergelijke statuur voor ASWH heeft gekozen, waarbij zijn leiderskwaliteiten en ervaring vanzelfsprekend een meerwaarde vormen.

Laat een antwoord achter