GHVV’13-voorzitter Ad van der Bom trots op nieuwe complex: ‘Veel clubs zouden hier jaloers op zijn’

0

Het heeft lang geduurd, heel lang zelfs, maar nu is het eindelijk zover. Sportpark Guldeland, het nieuwe complex van GHVV’13 onderaan de Ringdijk in Geervliet, is op enkele details na klaar voor gebruik. Voorzitter Ad van der Bom, die er met andere mensen van de vereniging zeeën van tijd heeft ingestopt, is supertrots op het resultaat. ‘Ik denk dat veel clubs jaloers zouden zijn op wat wij hier hebben’, zegt hij met een tevreden lach.  Ad trekt er een uurtje voor uit om ons rond te leiden en we kijken onze ogen uit. Het is inderdaad bijzonder fraai wat architectenbureau Ziggurat uit Heenvliet bedacht heeft en aannemersbedrijf Van Zanten uit Vlaardingen verwezenlijkte.

Ad van der Bom: ‘Ik denk dat we er wel 10 jaar mee bezig zijn geweest, op 10 april 2019 ging uiteindelijk de eerste schep in de grond. Maar het was het wachten allemaal meer dan waard. Het resultaat mag er zijn, met dank ook aan de gemeente Nissewaard die ontzettend veel werk verzet heeft en altijd heel goed heeft meegedacht, wethouder Martijn Hamerslag voorop. ‘Zonder zijn hulp en de inspanningen van de gemeente Nissewaard was dit nooit mogelijk geweest. Alles is nieuw. We hebben niets meegenomen uit Heenvliet en Geervliet, alleen een stapel theedoeken. Nee, de gemeente Nissewaard heeft niet alles betaald, wij als vereniging hebben ook jarenlang gespaard, met dank aan de zuinige penningmeester.’

En dan leidt hij ons rond. ‘We zien buiten een parkeerplaats voor 100 auto’s, een flinke fietsenstalling en binnen een fraai ingerichte kantine, een gang met 12 kleedkamers en alle andere ruimtes, inclusief de zolder die omgetoverd gaat worden tot een ruimte waarin onder meer wedstrijdbesprekingen plaats kunnen vinden. ‘Over alles hebben we samen met architectenbureau Ziggurat heel goed nagedacht’, legt Ad uit. ‘Over de inrichting, over de aankleding, over de spullen die we nodig hebben; alles is uitgebreid besproken. Kijk eens naar die wand daar. Hebben jullie al eens een voetbalkantine gezien met bloemetjesbehang op een van de muren?  Mooi is ook dat iedereen heeft meegedacht. Zo zijn de tekeningen op de deuren in het pand bedacht door Richard Ariëns, de architect.’

GHVV’13 heeft op het nieuwe complex de beschikking over een hoofdveld met gras en twee kunstgrasvelden. Met nog ruimte voor een extra veld als de club, die nu rond de 500 leden heeft, nog verder groeit. ‘Dat gras op het hoofdveld is onlangs voor een tweede keer ingezaaid’, vertelt Ad. ‘Toen het de eerste keer was gebeurd, eind oktober vorig jaar, heeft het wekenlang continu geregend en omdat de afwatering niet helemaal in orde was, is dat toen niet goed gegaan. We gaan ervan uit dat het nu wel goed gaat.’

Waarom staan er geen lichtmasten rond het hoofdveld?

Ad: ‘Dat hebben we niet gedaan omdat de bewoners nabij het sportpark daar bedenkingen over hadden. We wilden hen tegemoet komen omdat ze nooit bezwaren hebben geuit bij alles wat we deden, maar die lichtmasten waren wel een puntje. Wij hebben daar niet moeilijk over gedaan. De andere velden zijn belicht, dan voetballen we daar maar op als het donker is. Getraind wordt hier trouwens al, maar binnen mag nog niemand komen vanwege maatregelen in verband met de coronacrisis. Kleedkamers en kantine worden dus nog niet gebruikt.’

Wanneer wil je de officiële opening doen?

Ad: ‘Als alles goed verloopt mogen van de overheid per 1 juli de voetbalkantines open. Als dat mag, gaan wij dat ook doen. Maar we willen het nieuwe complex ook officieel openen met een receptie en een groot feest, ook voor de inwoners van Geervliet en Heenvliet. En we denken aan een openingswedstrijd tegen een aansprekende tegenstander. Wanneer dat allemaal zal zijn, dat weten we nog niet. In ieder geval na 1 juli 2020. Dat is helemaal afhankelijk van hoe de ontwikkelingen zijn in het onderdrukken van de corona. Misschien is het wel zo dat er eerst een tijdje gevoetbald wordt, voordat we die festiviteiten hebben, wie zal het zeggen? Voorlopig zijn we nog met handen en voeten gebonden. We hebben dan ook nog niets gepland, dat zullen we later gaan doen, als er geen restricties meer zijn aan samenkomsten. Hoe dan ook, tot de mogelijke ingebruikname van kantine, kleedkamers en andere ruimtes moeten we nog het nodige werk verzetten. Zo hebben we nog veel reclameborden liggen die nog opgehangen moeten worden. Mooi is dat dit borden zijn die eerst in Heenvliet en Geervliet rond de velden hebben gehangen en door onze leden gestript zijn, schoongemaakt en opnieuw beletterd. We hebben hier veel handige donders rondlopen. Met dat hergebruik van de reclameborden hebben we veel geld uitgespaard. Daar moet je creatief in zijn, vinden we en dat zijn we vanaf het begin van de aanleg ook altijd geweest. Zo zitten er hier 45 heipalen in de grond en die zijn allemaal voor 100 euro per stuk geadopteerd. We hebben 149 zonnepanelen op het dak en ook die zijn gesponsord voor 25 euro per stuk. Dat liep als een trein en ik denk dat we er nog wel 100 kwijt hadden gekund’.

Dan komen we weer terug in de kantine en drinken tot besluit een bak koffie. Ad vertelt nog over richtingbordjes die hij eigenhandig net buiten het nieuwe complex opgehangen had.  ‘Maar die zijn er door Provinciale Staten afgehaald’, verzucht hij. ‘Daar moeten we eerst een vergunning voor aanvragen. Dat gaan we dus maar doen.’

Ondanks deze kleine tegenslag glimt Ad van oor tot oor en begint nog eens over de welwillende medewerking van de gemeente Nissewaard. ‘Daar moet je echt iets van opschrijven in je verhaal, hoor’, benadrukt hij. Waarvan acte.

 

Laat een antwoord achter