Excelsior en FC Dordrecht starten competitie eind augustus

0

De KNVB heeft de nieuwe speeldagenkalender voor de eerste divisie. De regioclubs Excelsior en FC Dordrecht zullen eind augustus aan de competitie beginnen.

  • De Keuken Kampioen Divisie start op 28/29/30 augustus. Het eerste speelweekend van de Eredivisie is op 12/13 september, volgend op de interlands op 4 en 7 september (respectievelijk Nederland – Polen en Nederland – Italië).

Speeldagen Eerste Divisie

  • In de Keuken Kampioen Divisie wordt gedurende de eerste periode op vrijdag tot en met dinsdag gevoetbald. Ook dat is nadrukkelijk een wens van de clubs. Na die periode is vooralsnog de vrijdag de vaste speeldag en wordt er nog een keer op maandag (5 april, Tweede Paasdag) en een keer op zondag (3 januari) gespeeld.
  • De Keuken Kampioen Divisie ligt stil van 18 december tot 3 januari en in de Eredivisie duurt het kerstreces van 23 december tot 8 januari. Of er sprake is van een echte winterstop valt nog te bezien, eventuele afgelaste wedstrijden moeten in deze periode worden ingehaald.
  • De laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is op 14 mei, de Eredivisie eindigt met twee gezamenlijke speelrondes op 13 en 16 mei.
  • Het aantal wedstrijden van de play-offs wordt gehalveerd en deze vinden plaats van 17 tot en met 23 mei. De play-offs voor een Europese ticket gaan tussen de nummers 4 tot en met 7 van de Eredivisie en bestaan uit enkele wedstrijden (twee halve finales en een finale).

 

Laat een antwoord achter