Eric Gudde houdt rekening met ‘omvallen van betaald voetbalclubs’

2

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, houdt ernstig rekening met het mogelijk omvallen van clubs in de profsector als gevolg van de coronacrisis. Dat is op te tekenen uit het interview dat Gudde had met Voetbal International.

Bij het kabinet is door de KNVB een reddingsplan van 140 miljoen euro neergelegd, bedoeld voor de BVO’s. Toch vreest Gudde dat er clubs zijn, die het niet zullen redden. ,,Het kan geen doel op zich zijn clubs in leven te houden. Het aantal van 34 clubs is niet heilig. Net als in alle andere sectoren in Nederland bepaalt de markt hoe groot de bedrijfstak kan zijn”, aldus Gudde.

Teveel

Eric Gudde denkt hardop als hij stelt, dat Nederland misschien wel teveel betaald voetbalclubs heeft. Hij: ,,Duitsland heeft 55 betaalde clubs op meer dan tachtig miljoen inwoners. Wij hebben er 34 op zeventien miljoen. Daar kun je vraagtekens bij zetten. Gezien de omvang van ons land, lijkt het mij veel. Het is zonneklaar dat weinig sectoren economisch zo hard worden geraakt door de coronacrisis als het betaalde voetbal. Daardoor zou er een natuurlijke schifting kunnen ontstaan.”

2 Comments
  1. Ron Engelmoer zegt

    Jou tering schuld landverrader hou je de competitie uit moeten spelen zoals in andere landen en als er clubs omvallen krijg je de harde kern op je dak dus succes

  2. Leo Schoonmade zegt

    Voetbalclubs wel. KNVB niet

Laat een antwoord achter