Doelman Danny Koning woest: ‘Dit voelt als een mes in de rug’

2

FC ‘s-Gravenzande bracht middels een publicatie op de eigen website naar buiten, dat doelman Danny Koning terugtreedt als speler van de selectie. Niets blijkt echter minder waar. Koning, die als eerste doelman het tussentijds beëindigde seizoen afsloot, had wat graag nog doorgegaan.

Met andere woorden, het feit, dat Danny Koning komend seizoen geen deel meer uitmaakt van de selectie van de hoofdmacht van zaterdag hoofdklasser FC ’s-Gravenzande, is zeker geen vrijwillig besluit van hemzelf. ,,Zeker niet”, beaamt Koning tegenover Haaglanden Voetbal. ,,Ik zou gewoon doorgaan als speler.” Hij had dus graag doorgegaan op het Juliana sportpark. Koning: ,,100%. Dat heeft niets met ervaring te maken. Ik was weer eerste keeper. Ben fit. Het vuurtje brandt nog steeds en het plezier in het spelletje is volledig aanwezig. Overigens, ik had al afgesproken om door te gaan toen ik er nog niet in stond in het eerste. Buiten dit zijn er al jaar in jaar uit beloftes gedaan om na mijn carrière bij de selectie van deze prachtige vereniging actief te blijven.”

Huwelijk

Danny Koning voelt zich als ‘oud vuil’ aan de kant gezet. ,,Dit komt over als een mes in de rug”, zegt hij zelf. ,,Ik ben niet alleen keeper van het eerste. Maar ik draag flink mijn steentje bij binnen de vereniging zelf. Sinds de oprichting van de club was het direct een goed huwelijk tussen de FC en mij. Ik heb met iedereen warme banden en ben echt trots op de spelers, die er alles aan gedaan hebben om deze beslissing terug te draaien.”

Eerlijk

Vraag is natuurlijk waarom de club er nu dan toch een andere draai aangeeft. Koning: ,,De ‘club’ is Ron van Meerten en Dirk Valstar. Zij bepalen. Ze hebben er argumenten bijgehaald als Corona, leeftijd en geld. Gelukkig ben ik altijd naar iedereen open en eerlijk geweest. De spelers wisten dat deze argumenten niet van toepassing zijn. Om mijn leeftijd kun je niet heen. Daar had je met gemak afspraken over kunnen maken. Ook al stond ik de laatste wedstrijden in de basis. Maar het rammelt aan alle kanten en we zijn echt niet in gesprek zoals ze suggereren op de website.”

Aanbiedingen

,,Die gesprekken begonnen al jaren geleden met Ron”, gaat Koning verder. ,,In februari ging er zelfs nog een schepje bovenop. Zolang ik maar voor de club behouden zou blijven. Een plek bij de selectie zou mijn toekomst zijn. Sterker nog. Ik heb andere aanbiedingen van mooie clubs sinds die tijd afgezegd met de mededeling dat ze niet hoeven te bellen. Mijn toekomst zou bij de FC liggen.”

Bezinken

Danny Koning heeft er dus duidelijk nog veel zin in. Straks tussen de palen bij een andere club? ,,Twee weken voor de overschrijving hier ineens aan moeten denken valt niet mee. Ik heb twee handballende dochters en mijn vrouw gaat een zware opleiding doen. Ik hou alle opties open en ga alles even laten bezinken”, aldus Koning. ,,Ik vind het bijzonder jammer dat dit zo gelopen is. Dit had niet mogen gebeuren. Veel warme reacties gehad en vooral onbegrip voor dit besluit. Het is echt een geweldige vereniging! Maar hoe dit uitgespeeld is, past niet bij de club.

2 Comments
  1. Dennis Vrolijk zegt

    Je kan altijd bij vv hees in Soest komen Danny koning

  2. Johnny Besseling zegt

    Danny KoningDanny jij kan ook alles he…

Laat een antwoord achter