Danny Koning (FC ‘s Gravenzande) stopt

0

Vorig seizoen bereikte hij als eerste speler de mijlpaal van 250 wedstrijden in de hoofdmacht van FC ’s-Gravenzande: Doelman Danny Koning (foto). ,,Wij kennen hem als een echte clubman, van de welbekende kibbelingavond, als Koning Toto, maar ook van zijn heldendaden in het doel van het eerste van FC ’s-Gravenzande”, laat de club op de eigen site weten.

Zijn specialiteit was onder meer het stoppen van penalty’s. ,,Dat staat bij iedereen die dit heeft meegemaakt nog vers in het geheugen”, weet de club. Meerdere malen hield hij zijn ploeg in de race in competitie- en bekerwedstrijden met als hoogtepunt misschien wel het seizoen 2018-2019 waarin Danny Koning een cruciale rol had in het behalen van de KNVB-bekerfinale.

Finale

In de voorronde, waarin meerdere duels in een gelijkspel eindigden en het aankwam op penalty’s, wist hij zijn ploeg er doorheen te slepen door meerdere elfmetertrappen te stoppen, waardoor FC ’s-Gravenzande uiteindelijk de finale wisten te halen. In die finale op het veld van Vredenburch gaf Koning nogmaals zijn visitekaartje af door bij een 0-0 stand een penalty van Ter Leede te stoppen.

,,Danny is met zijn 37 jaar een icoon in de FC-historie en wij willen hem dan ook enorm bedanken voor zijn inzet en alles wat hij voor de club heeft betekend. Wij hopen hem dan ook te behouden voor de club en bespreken met elkaar de mogelijkheden”, aldus FC ’s-Gravenzande op haar website.

Naast Danny Koning zijn er meer spelers die op het Juliana sportpark stoppen of op een lager niveau gaan spelen of de club gaan verlaten: David Belic, Ziko Ozdemir, Menno Roodenburg, Brian van de Mast, Ben Klop, Domingos de Brito, Björn Swensen, Ali Khaldi, Brian van den Bos, Beau van de Toorn, Emre Yildrim, Robin Roestenburg en Jesse van de Win.

Laat een antwoord achter