Cock van der Weck: KNVB-lid van verdienste

15

Cock van der Weck is door de KNVB benoemd tot lid van verdienste. De voormalig voorzitter van de zaterdag derdeklasser kreeg deze week de onderscheiding van KNVB-vertegenwoordiger Gerard van der Meijde.

BZC/Zuiderpark stelde het navolgende bericht op ter ere van Cock van der Weck. ‘Met Cock gaat het helaas niet zo goed. Het gaat zelfs zo slecht dat het onduidelijk is of we hem nog lang in ons midden zullen hebben. Erg moeilijk en vandaar nu alvast dit stukje. Bij bv kunstschilders, neem van Gogh of Vermeer, tja, die worden doorgaans pas bekend en beroemd ná hun dood.

Bij Cock is dat een ander verhaal. Schilder nee, of het moet om een schutting gaan. Nee, hij is zeer bekend en graag gezien in de amateurvoetbalwereld. Hierin heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. Via onder meer DOK, Charlois, Zuiderster, BZC’95 uitgekomen bij SV BZC Zuiderpark, zoals de club nu bestaat. In al deze verenigingen vervulde Cock allerlei functies, met name die van voorzitter en wel ruim 40 jaar. Ook heeft hij lange tijd werkzaamheden verricht in de BAV.

Lid van verdienste, erelid bij onze vereniging en nu ook benoemd tot Lid van Verdienste KNVB. Dan kun je stellen dat je een fantastische ‘loopbaan’ hebt gehad. Beste Cock, wij, je collega-bestuurders, spelers, voetbalvrienden, kantinemaatjes willen je feliciteren met deze benoeming, ook wensen we jou en je familie heel veel sterkte in deze zo moeilijke tijd. Voor altijd in onze gedachten.

15 Comments
 1. Richard Feenstra zegt

  Van harte Cock!

 2. Elly Wendels zegt

  Rock gefeliciteerd

 3. Arie van den Bulk zegt

  Zeer verdiend! Hartelijk gefeliciteerd!

 4. Ton Smorenberg zegt

  Gefeliciteerd cock

 5. Jan Streefkerk zegt

  Gefeliciteerd Cock

 6. Ron van Neck zegt

  Terechte blijk van waardering voor deze jarenlange vrijwilliger bij Zuiderster en later BZC-Zuiderpark.

 7. Frans van Helden zegt

  Als trainer heb ik Cock 35 jaar geleden leren kennen als 2e voorzitter en team manager van fc Zuiderster .. niet ALTIJD eens met elkaar …later werd hij mijn voorzitter maar maar ook mijn vriend en boegbeeld voor Zuiderster …. deze man heeft zoveel voor zijn club betekend …. ee zullen dit NOOIT vergeten … bedankt voor alles

 8. Ronald Brandt zegt

  Gefeliciteerd .

 9. Frans van Helden zegt

  Gefeliciteerd dit verdiend !

 10. Wim van Winden zegt

  Onze oude consul over de velden van C.V.V gefeliciteerd Cock

 11. Han Steenbeek zegt

  Zeer terecht. Cock heeft veel voor het amateurvoetbal betekent. Niet alleen bij zijn eigen club, maar ook als consul (soms discussies, maar toch respect voor elkaar) en vertegenwoordiger van de BAV. Ook veel sterkte gewenst voor een ieder in Cock zijn nabijheid.

 12. Theo Kappelhof zegt

  Gefeliciteerd Cock met deze eervolle onderscheiding dik verdiend en sterkte in de aankomende tijd.

 13. Rinus Bakker zegt

  gefeliciteerd Cock

 14. Cor Vos zegt

  Zeker verdiend Cock

 15. Willem Verbrugh zegt

  Hoe is het no uy Corrie

Laat een antwoord achter