BVCB houdt selectie vrijwel intact

0

Ondanks dat al het voetbal dat sinds medio maart stil ligt, voorzichtig weer wordt opgestart, is er achter de schermen het nodige werk verzet om de selectie van de BVCB-hoofdmacht op volle sterkte te krijgen. De selectie behoudt zijn eigen gezicht: er komen drie nieuwe spelers bij van buitenaf, een flink aantal eigen jeugdspelers sluit aan en slechts twee spelers laten De Sporthoek achter zich.

Het beleid van de Hoekse club is nog steeds om zo veel als mogelijk is spelers uit de eigen opleiding in te passen. Pas als blijkt dat op een bepaalde positie niet voldoende kwaliteit is, komt een speler van buitenaf in aanmerking om een plaatsje te veroveren in het elftal van Dick Boereboom (foto).

Boereboom kwam in het voorjaar tussentijds over van sv Nootdorp en kende bij BVCB een succesvolle start. Helaas stak het coronavirus een stokje voor meer victorie. Inmiddels mag het verhaal van de huidige BVCB-hoofdtrainer als bekend worden geacht. Vlak voor de afgelopen kerst kreeg de oud-voetballer van toen nog FC Den Haag, Tonegido en HBS, totaal onverwacht, bij sv Nootdorp de wacht aangezegd. Het bestuur van de Nootdorpers zegde het vertrouwen op, om nog steeds – voor de buitenwacht – vage redenen.

Protesten

Ondanks de protesten van de spelers die Boereboom onder zijn hoede had, hield het bestuur voet bij stuk. Dat de trainer geliefd is en gewaardeerd werd door de selectie van sv Nootdorp blijkt misschien wel uit het feit dat de drie nieuwelingen bij BVCB afkomstig zijn van die club, in de zo wreed verstoorde competitie nog twee keer tegenstander van BVCB. Eén van de spelers die met name in de thuiswedstrijd van BVCB tegen sv Nootdorp op viel vanwege zijn aanvallende kwaliteiten, is Ricoberto Luijando. De snelle aanvaller speelde eerder voor HMSH, DUNO, FC ‘s-Gravenzande en Westlandia. Luijando kiest voor BVCB om een nieuwe start te maken vanuit zijn nieuwe woonplaats Schiedam.

Eén van de eerste spelers die de beslissing nam om de overstap naar Bergschenhoek te maken is Mike Hollenberg. In Hollenberg verliest sv Nootdorp niet alleen een ervaren verdediger, maar ook nog eens haar aanvoerder. Voor Hollenberg komt er met de overstap een einde aan een periode van zeven seizoenen bij de Nootdorpers, waarin de promotie naar de Hoofdklasse destijds het hoogtepunt was. Voor zijn verblijf op sportpark ’s Gravenhout speelde Hollenberg twee seizoen bij DSO. Van Zoetermeer verkasten toen veel spelers naar Nootdorp. Inmiddels zijn die allemaal vertrokken en dat was het punt voor Hollenberg om te kiezen voor BVCB. Bij de Hoekse club wordt hij herenigd met zijn oud-trainer Boereboom en zijn oud-ploeggenoot Rob Rutten.

De derde speler die het zwartgeel verruilt voor het blauwwit is Giovanni Lunger. De nog jonge (21) centrale middenvelder ging via de jeugd van Sparta naar FC Dordrecht O19, waarmee hij kampioen werd. Na een kortstondig avontuur bij de Spaanse tweede divisionist Deportivo Lugo keert hij terug naar Nederland een koos ervoor om te gaan spelen voor SVV. Het afgelopen seizoen maakte hij deel uit van de selectie van sv Nootdorp. Het weer kunnen trainen en voetballen onder Boereboom is ook voor Lunger een belangrijke factor om te kiezen voor BVCB.

Vertrekkers

Tegen de komst van het trio van sv Nootdorp staat het vertrek van twee aanvallers van BVCB. Crossfixio Goeloe besloot, ondanks zijn eerdere toezegging om in Bergschenhoek te blijven voetballen, zijn heil te gaan zoeken bij het Rotterdamse Leonidas. Na een jaar bij BVCB in de spits te hebben opgetreden gaat Ugur Altuntas voor een paar stapjes hoger. De ex-Spartaan gaat proberen om bij BVV Barendrecht trainer Richard Elzinga, overgekomen van FC ’s-Gravenzande, te overtuigen van zijn scorend vermogen.

Laat een antwoord achter