Van Dijk nieuwe commercieel directeur Feyenoord

11

Joris van Dijk is door Feyenoord aangetrokken als nieuwe commercieel directeur. De 46-jarige Hagenaar is nu nog algemeen directeur van Madurodam. Onder zijn leiding vernieuwde het attractiepark de afgelopen tien jaar het productaanbod, werd de fysieke uitbreiding van het park mogelijk gemaakt en groeiden omzet, winst en gasttevredenheid.

Van Dijk, die op 1 juli in De Kuip begint, vult de vacature in die was ontstaan nadat de toenmalige commercieel directeur Mark Koevermans november vorig jaar werd benoemd tot algemeen directeur van Feyenoord. ‘Ik ben blij dat Joris in deze uitdagende tijden ons directieteam komt versterken,’ aldus Koevermans over zijn nieuwe collega.

Koevermans: ‘Hij heeft in zijn huidige functie, maar ook voor die tijd als onder meer directeur marketing & sales bij de Staatsloterij, blijk gegeven van een extreme resultaatgerichtheid. Bovendien beschikt hij over een flinke dosis ondernemerszin en de energie en het enthousiasme om met alle collega’s Feyenoord eerst door deze uitdagende tijden te loodsen en vervolgens ook weer te laten groeien.’

Van Dijk zelf over zijn komst naar Feyenoord: ‘Als algemeen directeur van Madurodam heb ik het nog steeds geweldig naar mijn zin. Maar als Feyenoord zich meldt, is het natuurlijk moeilijk of in mijn geval onmogelijk om ‘nee’ te zeggen. Het zijn uitdagende tijden voor het voetbal, maar wie me kent weet dat ik daar nooit voor weg loop. Sterker, daar krijg ik alleen maar meer energie van. We zullen zeker op commercieel gebied nu en de komende jaren inventief, vernieuwend en creatief moeten zijn, om zo de (financiële) voorwaarden te creëren dat het voetbal optimaal kan renderen. Dat moet lukken, dat gaat lukken. Daarvan ben ik overtuigd.’

11 Comments
 1. Ron Blokland zegt

  Van Dijk zou dit niet moeten willen.
  Zijn directe baas is dan tennisser Koevermans. Die heeft nog nooit iets zinnigs gezegd over voetbal.

 2. Ron Blokland zegt

  Van Dijk zou dit niet moeten willen.
  Zijn directe baas is dan tennisser Koevermans. Die heeft nog nooit iets zinnigs gezegd over voetbal.

 3. Ron Verbeek zegt

  Puppet on a string.nieuwe kop van jut. Zielig hoor

 4. Ruud Seegers zegt

  Die man denkt in t klein !

 5. Rina de Haard zegt

  Dat wordt een goedkoop stadion niet in Rotterdam maar in Madurodam!!!

 6. Edwin Jongejan zegt

  Om iets te veranderen zodat er van geprofiteerd gaat worden moet je ergens financiële middelen gebruiken

  Met je hand op de beurs gaat er niets gebeuren

 7. Patricia Graafland zegt

  Hopen dat ie wel weer feestjes toelaat in t maasgebouw zoals parkzicht reunion…we missen de goeie feestjes daar

 8. Rick Boonstra zegt

  Zo snel mogelijk de kuip renoveren is veel goedkoper en beter voor Feyenoord

 9. Willem Stellingwerf zegt

  En dickie blijft coach

 10. Sven Hagendijk zegt

  Mike Van Dijk lekker bezig pik

 11. Lennart Broeders zegt

  Dus de nieuwe commercieel directeur was hiervoor algemeen directeur van Madurodam?? Gvd we denken echt in het groot nu hè?? Oh nee…..

Laat een antwoord achter