Tien regioploegen in Onder 23-competitie: ‘Veel derby’s in Rotterdam-Noord’

0

In de nieuwe Onder 23-competitie van de KNVB zijn 11 ploegen terug te vinden uit de regio. De Onder 23-competitie bestaat uit een viertal divisies.

Binnen die divisies worden poules gemaakt. In Divisie 1 worden twee poules van 8 ploegen gemaakt. De kampioen van Divisie 1 krijgt het recht om naar de Onder 21-competitie te promoveren. De overige divisies bestaan uit vier poules van 8 ploegen. In alle divisies worden najaars- en voorjaarsreeksen afgewerkt waarbij eveneens gepromoveerd en gedegradeerd kan worden.

Regioploegen

Barendrecht is de enige regioploeg in Divisie 1. Een divisie lager komen regioploegen Spijkenisse, TOGB en XerxesDZB in actie. Het ligt voor de hand dat de drie ploegen tegen elkaar uitkomen. 

In Divisie 3 staan mogelijk veel derby’s op het programma. Zowel VOC als Leonidas en Hillegersberg zullen in die klasse gaan uitkomen. Ook ASWH, en Olympia spelen in Divisie 3. Divisie vier wordt gevormd door 32 ploegen en in die klasse zullen de amateurs van Sparta gaan uitkomen. De KNVB heeft voor Divisie 4 nog 5 ploegen vacant. Deze zullen de komende tijd ingevuld gaan worden.

KNVB maakt conceptindelingen alle divisies (O23 t/m O13) bekend

Laat een antwoord achter