Ryan Lugtigheid (XerxesDZB) naar Celeritas

1

Ryan Lugtigheid uit Nootdorp is de volgende aanwinst voor zaterdag vierdeklasser RVC Celeritas. Hij komt over van zaterdag eersteklasser XerxesDZB uit Rotterdam.

Ryan Lugtigheid begon met voetballen in zijn woonplaats Nootdorp bij RKDEO, doorliep vervolgens de Sparta Opleiding en sloot zijn jeugdperiode af bij DHC. Hij kwam bij de Delftenaren tot het eerste team, maar besloot op 19-jarige leeftijd te verkassen naar RKDEO. Na drie seizoenen koos hij voor FC Rijnvogels en speelde de laatste seizoenen bij sv Nootdorp en XerxesDZB.

Vrienden

Hoewel sv Nootdorp (eerste klasse) ook belangstelling had, koos hij toch voor RVC Celeritas. ,,Dit komt omdat drie goede vrienden (Dennis Hendriks, Nawien Ramlal en Jari Seffelaar) eerder de overstap hebben gemaakt naar RVC Celeritas. In het verleden heb ik met hen bij RKDEO gevoetbald en heb ik het zowel tijdens wedstrijden/trainingen, maar ook daaromheen veel plezier gehad. Als kind zijnde, zijn we op voetbal gegaan voor plezier en ontspanning. Dit is de afgelopen jaren voor mij persoonlijk wel eens anders geweest en ik vind het belangrijk dat dit terug gaat keren. Daarnaast heb ik prettige gesprekken gehad met Dennis Young en wil ik de club en de groep graag helpen om te promoveren naar de derde klasse.”

Plezier

RVC Celeritas timmert de laatste weken volop aan de weg en heeft al een aantal nieuwe spelers mogen begroeten, die op een behoorlijk niveau hebben gepresteerd. Dat maakte de keuze voor Lugtigheid nog eenvoudiger. ,,Dit heeft de keuze wel makkelijker gemaakt. Ik kom voor plezier naar RVC Celeritas, maar plezier gaat wel samen met prestaties. Met de spelers die er komen is de kans groter geworden dat we met de club een mooie prestatie kunnen neerzetten. Een drankje smaakt toch een stuk lekkerder na een overwinning of goede prestatie.”

Ambities

RVC Celeritas is dus ambitieus en wil serieuze stappen maken. Past dat bij de ambities van Ryan Lugtigheid? Hij: ,,Ik kijk nog niet te ver naar voren. Ik ben 25 jaar en kom niet om af te bouwen naar RVC Celeritas. De club heeft ambitie en dat sluit bij mij aan. Ik ben ervan overtuigd dat we aankomend jaar gaan promoveren en dit is ook het doel.”

1 reactie
  1. Marcel van Hattem zegt

    Ryan succes vriend

Laat een antwoord achter