Ryan Koolwijk tekent bij Almere City FC

1

Ryan Koolwijk speelt komend seizoen voor Almere City FC. De topfitte 34-jarige middenvelder, die afgelopen jaar uitkwam voor het Slowaakse AS Trencin, tekent in de Flevopolder een contract voor een seizoen.

Koolwijk brengt een schat aan ervaring met zich mee. De routinier, die uitkwam voor onder meer Excelsior, NEC en FC Dordrecht, speelde reeds 227 wedstrijden in de Eredivisie. In Rotterdam droeg hij meerdere jaren de aanvoerdersband. Daarnaast deed hij gedurende twee periodes ervaring op in het buitenland bij AS Trencin. Met die club werd hij tweemaal kampioen van Slowakije en won hij even zo vaak de nationale beker.

,,Almere City FC is ambitieus en ik hoop met de club te gaan strijden om promotie naar de Eredivisie”, vertelt Koolwijk. ,,Ik voel mezelf topfit, heb de nodige ervaring en hoop daarmee het team op sleeptouw te kunnen nemen. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar het gevoel bij Almere City FC was direct goed. We zijn er daardoor vrij snel uitgekomen. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.”

Technisch manager Teun Jacobs. ,,Ryan is gepokt en gemazeld in de voetballerij. Hij heeft meer dan tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan en weet ook hoe het is om met een club uit de Eerste Divisie om promotie te strijden. Daarnaast heeft hij gedurende zijn periodes bij Trencin ervaring opgedaan in het buitenland. Ryan is bovendien een jongen met leiderschap en kan daarmee ook van waarde zijn voor de jongere spelers in de selectie.”

1 reactie
  1. Ben de Bus zegt

    Succes kooltje behalve tegen de ferme jongens stoere knapen

Laat een antwoord achter