NOC*NSF teleurgesteld over nog niet openen van sportkantines

6

NOC*NSF is teleurgesteld dat de sportkantines van buitensportaccommodaties nog niet open mogen. Premier Mark Rutte liet dinsdag weten dat, als onderdeel van aanpassingen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, de horeca onder voorwaarden per 1 juni weer deels open mag. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines. Positief is wel dat het Outbreak Management Team (OMT) zich buigt over een mogelijke eerdere openstelling van binnensportaccommodaties, waarvan opening nu nog voorzien is per 1 september.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Het is erg jammer dat de sportkantines niet gewoon met de horecaopenstelling mee kunnen lopen. We zijn er in de sport aan gewend dat wij de voor de horeca geldende regels altijd stipt opvolgen. Dat zouden we nu ook hebben gedaan.”

“Dit is vooral wrang omdat deze buitensportaccommodaties al wel weer open zijn en volop kosten maken zonder dat daar bijvoorbeeld kantine-inkomsten tegen over staan”,vervolgt Dielessen. “Deelnemers- en publieksbijdragen zijn voorlopig ook nog niet aan de orde. Dat het OMT zich erover buigt of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen geeft perspectief, maar de logica waarom de sport een maand zou moeten wachten ontbreekt .”

6 Comments
 1. André De Groot zegt

  Marian Bierman

 2. Debby Kloosterziel-Van Bokkel zegt

  Danny Kloosterziel

 3. Gerard van Hove zegt

  En het vrij mogen trainen van 13 tm 18 jaar.
  Deze jeugd wil uitdagingen en plezier. En daar horen partijvormen bij of fel positiespel ipv de 1,5 meter oefeningen voor conditie of passing.
  Daar heeft de jeugd/ pubers / pre pubers vaak de concentratie niet voor of ziet het nut er niet van. Dat is moeilijk.

 4. John Tak zegt

  Het is ook nooit goed

 5. Henny Saarloos zegt

  Wees blij dat je kan sporten
  Ik zit thuis omdat de sportschool nog niet open mag. Klager

 6. Gré Lagendijk zegt

  Verwende mensen. Geduld is een schone zaak

Laat een antwoord achter