Nick Buuron (CION) hangt schoenen aan de wilgen

3

Nick Buuron hangt zijn schoenen aan de wilgen. Ergens hadden ze bij CION nog wel de hoop dat de inmiddels 37 jarige spits er nog een jaar aan vast zou plakken. Zeker na de vieze nasmaak van het afgelopen seizoen. Iedereen, en ook Buuron zelf, zag hem als aanvoerder de niet te missen schaal (14 punten voorsprong red.) denkbeeldig al in de lucht steken. Een mooier afscheid had hij zich niet kunnen wensen.  

De technische staf is ook nog steeds lyrisch: “Ondanks zijn leeftijd is hij fit en nog flink van waarde als speler, aanvoerder en doelpuntenmaker. In de wedstrijden maar ook op de training en met loopoefeningen gaat hij ook gewoon nog voorop in de strijd.”  

“Het gaat niet meer, mijn voeten doen erg veel pijn door een vergroeiing in beide grote tenen. Zeker in de winter is dit geen pretje. Hier moet ik aan geholpen worden en tegen die tijd dat ik weer hersteld ben kan het wel gebeurden dat ik in een vriendenteam ga spelen, al ben ik daar misschien wel iets te fanatiek voor.” aldus Nick Buuron

Buuron kwam als jonge speler begin deze eeuw het complex aan de Marathonweg op lopen en speelde in die tijd onder andere met CION iconen Zec Baltaci, John van Sponsen, Michel Verschoor en Arjan Philip. Hij was met zijn sterke spel en goals direct een aanwinst voor CION. Nick Buuron omarmde CION en CION omarmde Nick Buuron. 

Niet alleen als speler was hij de afgelopen twee decennia te bewonderen bij CION. Ook als scheidsrechter, barman en laatst nog als elektricien, in ons huidige onderkomen, droeg hij als vrijwilliger zijn steentje bij aan de vereniging. Zelfs in de tijd dat hij uitstapjes had naar HSC en VDL was hij geregeld als supporter langs de lijn te vinden en de beroemde en beruchte feestavonden sloeg hij natuurlijk ook niet over.

Hij gaat de geschiedenisboeken in als eerste aanvoerder die kampioen geworden is in de KNVB en ook met trots die schaal omhoog kon houden. Dit jaar had het niet zo mogen zijn maar Buuron en CION kunnen terugkijken op een hele mooie periode met veel goals en heel veel hoogtepunten maar natuurlijk ook een paar dieptepunten. Voor zijn opvolger gaat het een zware dobber worden hem snel te doen vergeten.

3 Comments
  1. Dennis Oosterom zegt

    Top voetballer!!

  2. John van Leeuwen zegt

    Gigant! Nick fijne gozer en een topspits!

  3. Ed van der Mooren zegt

    Jammer, een prima kerel en geweldige spits.

Laat een antwoord achter