Nafluiten (88): K*tfiguur op de wereld

0

“Voetbalvereniging Rhoon is de afgelopen week wederom slachtoffer geworden van vandalisme en vernielingen. Bij de zaterdag derdeklasser werden sponsorborden gesloopt en werden er flinke brandgaten aan het kunstgrasveld toegebracht.”

Onlangs troffen ook Nieuwenhoorn en Poortugaal een soortgelijk lot. En andere clubs kwamen met soortgelijk nieuws naar buiten. Als er al niet werd ingebroken in de kantines en kleedkamers dan werden er wel andere clubeigendommen naar de mallemiezen geholpen. Ik las dat er zelfs met bromfietsen en een motor over de velden werd gecrost. En tegen de dugouts of in prullenbakken werd geplast en gepoept. Bah, je zult als ouders zo’n k*tfiguur op de wereld gezet hebben en er dus medeschuldig aan zijn hoe zo’n misbaksel zich in zijn vrije tijd manifesteert!?

Het maakt me boos. Héél erg boos. Dat mag je best weten. Het is een grote schande dat veel van dit soort onverlaten er nog mee weg komen ook. Omdat ze drommels goed weten hoe ze hun sporen kunnen wissen, hoe ze kunnen wegvluchten als ze betrapt dreigen te worden of hoe ze hun daden kunnen kenmerken en de schuld op anderen proberen over te hevelen.

Des te meer voldoening het me geeft als dit soort daders dan toch worden gesnapt. Ik las in berichten op de allerbeste voetbalsportwebsite van 010 en omstreken (voetbalrotterdam.nl dus), dat een aantal huisvrede-breukers op één van de genoemde sportclubcomplexen (ik meen bij Rhoon?) op een boete van bijna 400 euro is getrakteerd. Omdat samenscholing en het daar-op-dát-moment-zijn niet mocht.

Las helaas nog niet, dat de vandalen die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen en (vieze) uitspattingen zijn opgepakt, zijn getaserd, zijn gebrandmerkt en met stokken zijn geslagen. Dat is ontstellend jammer. Maar wat nog niet is, kan nog gebeuren.

Men mag mij overigens bellen om de lijfstraffen uit te voeren. Wil graag voor één keer de beul zijn. Mijn handen jeuken.

Egbert Egberts floot veertig jaar wekelijks wedstrijden in het amateurvoetbal. Blies ook een aantal jaren op hoog niveau basketbal. De scheidsrechter schrijft over zijn persoonlijke ervaringen in het verleden, over mooie personen en over actuele gebeurtenissen in het amateurvoetbal en daarbuiten. Reacties? Mail naar info@voetbalrotterdam.nl.

 

Laat een antwoord achter