KNVB onaangenaam verrast door brief minister

1

De KNVB is onaangenaam verrast met de brief die minister Hugo de Jonge naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarin wordt melding gemaakt van het feit, dat massale publieksevenementen pas kunnen plaatsvinden als er een vaccin is gevonden tegen het coronavirus.

Minister De Jonge zegt in de brief dat dat een jaar of langer kan duren. Dat zou betekenen dat de stadions voorlopig nog de poorten dicht moeten houden. De KNVB is onaangenaam verrast. ,,We praten momenteel juist met de overheid over het in fases opstarten van het topvoetbal om samen te bezien wat nog wel kan in deze tijd”, aldus een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad.

Voorbarig

,,Het organiseren van wedstrijden met publiek is een specialisme en specifieke voorzorgsmaatregelen op het gebied van hygiëne en crowdmanagement dragen bij aan een veilige en verantwoorde manier waarop dit wél eerder zou kunnen”, weet de voetbalbond. ,,Daarbij kijken we tevens nauwlettend naar wat de clubs in het buitenland doen op dit vlak. De ontwikkelingen gaan snel, daarom lijkt ons hetgeen is gemeld in deze fase nogal voorbarig.”

Gevolgen

De gevolgen kunnen desastreus zijn als er lang geen aanwezig mag zijn. ,,Het zou voor de bedrijfstak betaald voetbal opnieuw een heel zware financiële klap betekenen. Hierover zijn we ook in gesprek met de overheid, juist omdat Nederlandse clubs bovengemiddeld afhankelijk van inkomsten uit stadionbezoeken zijn. Vandaar dat de melding van vanochtend als een totale verrassing kwam”, sluit de woordvoerder namens de bond af.

1 reactie
  1. Henk Velden zegt

    Even nog wachten mannen

Laat een antwoord achter