KNVB maakt conceptindelingen alle divisies (O23 t/m O13) bekend

6

De concept divisie-indelingen voor de nieuwe O21- en O23-competities en de topjeugdcompetities voor het seizoen 2020/’21 zijn bekendgemaakt. Doordat vrijwel alle amateurcompetities in het seizoen 2019/’20 vanwege de coronapandemie noodgedwongen voortijdig moesten worden beëindigd, is de leidraad voor de indelingen voor komend seizoen anders dan in voorgaande jaren.

In eerste instantie zouden de eindstanden van het seizoen 2019/’20 leidend zijn voor de divisie-indelingen van komend seizoen, zoals dat normaal gesproken altijd gebeurt. Doordat de competities echter niet zijn uitgespeeld, vinden de divisie-indelingen van de nieuwe jeugdcompetities als volgt plaats:

 • Bij de Eredivisie en Eerste Divisie O19, O17, O15 en O13 is de afgeronde najaarscompetitie uit 2019 leidend voor de totstandkoming van de indeling voor komend seizoen. Hierbij geldt: hoe hoger geëindigd op de ranglijst, hoe eerder men in aanmerking komt voor een hogere indeling.
 • Als er sprake is van een volledige competitie 2019/’20 die voortijdig is beëindigd, wordt teruggegrepen naar de eindstanden van het seizoen 2018/’19. Hierbij geldt dat teams die zijn gepromoveerd (al dan niet via de nacompetitie) eerder in aanmerking komen voor een hogere indeling dan teams die niet zijn gepromoveerd. Ditzelfde geldt voor teams die (al dan niet via de nacompetitie) zijn gedegradeerd. Deze teams komen eerder in aanmerking voor een lagere indeling dan teams uit lagere klassen die wel gepromoveerd zijn.

Verzoeken

Hoewel het bij de KNVB duidelijk is dat dit niet ideaal is, sluit het terugvallen op de eindstanden van het seizoen 2018/’19 aan bij het besluit om alle amateurcompetities van het seizoen 2019/’20 voortijdig te beëindigen en geen kampioenen, promovendi en degradanten aan te wijzen. Op basis van onderstaande divisie-indelingen, kunnen teams die voor een hogere of lagere indeling in aanmerking wensen te komen, uiterlijk 27 mei een verzoek indienen bij de KNVB via contact@knvb.nl. De KNVB bekijkt binnenkort aan welke verzoeken kan worden tegemoetgekomen.

Ondanks de eerdere inschrijving voor deze topjeugdcompetities wordt de clubs verzocht via Sportlink de betreffende teams nogmaals in te schrijven.

6 Comments
 1. Gregory Thomas zegt

  Emiel van Gemert Ruud van Pelt

 2. Dennis Drenth zegt

  Hans de Haas

 3. Arjan Riezebos zegt

  Peter Van der Horst

 4. Abhay Ramautarsing zegt

  Shailesh Dwarka

 5. Patrick Kanaar zegt

  Willem Weitering

 6. Mike Weterings zegt

  Jeffrey van Uum

Laat een antwoord achter