Gudde: ‘Bang dat er clubs gaan omvallen’

3

In een interview met De Telegraaf laat Eric Gudde (foto, rechts), directeur Betaald Voetbal, weten, dat hij serieus rekening houdt met het ‘omvallen’ van clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie als gevolg van de coronacrisis.

Gudde daarover: ,,Ik ben inderdaad bang dat er clubs gaan omvallen. Er zijn in het betaald voetbal clubs die er sowieso niet zo goed voor stonden en waarvoor de coronacrisis de definitieve nekslag kan zijn.”

Steun

Ook van overheidswege komt er steun, maar Gudde blijft alert dat clubs die steun niet gaan benutten voor het oplossen van financiële problemen uit het verleden. Gudde daarover: ,,Bij het eventuele vangnet vanuit Den Haag zal één van de voorwaarden zijn dat het geld is bedoeld om tegenvallers als gevolg van de coronacrisis op te lossen. Dat lijkt me ook logisch. In algemene zin gaat ook niet elk bedrijf deze crisis overleven. Het is duidelijk dat we in de competitie met een x-aantal clubs willen beginnen en daarmee ook willen eindigen.”

3 Comments
  1. Edwin Scheffers zegt

    Hij pleurt zelf de boel op slot tot 1 september en nu dit, dan ben je toch een droeftoeter

  2. Cees Lageweg zegt

    sport is nu eenmaal ook een bedrijfstak

  3. Jacques Kamminga zegt

    Tis en blijft maar een spelletje!

Laat een antwoord achter