FC Utrecht vestigt na afwijzing KNVB hoop op UEFA

1

FC Utrecht met technisch en algemeen directeur Jordy Zuidam en Thijs van Es zat dinsdagochtend om tafel met de KNVB, vertegenwoordigd door directeur en voorzitter Eric Gudde en Just Spee. De standpunten van beide partijen liggen nog zodanig ver uit elkaar, dat FC Utrecht haar hoop blijft vestigen op de UEFA.

FC Utrecht wil nog steeds via de UEFA een bekerfinale tegen Feyenoord met als inzet Europees voetbal afdwingen. Ook Feyenoord is niet tegen zo’n bekerfinale, maar wil het duel dan – net als Eric Gudde – beschouwen als een openings- c.q. galawedstrijd in september of oktober, waarbij beide teams dan louter spelen om de KNVB-beker.

De KNVB wees eerder Feyenoord de Europese plek toe voor de beker, aangezien de UEFA kenbaar had gemaakt dat op 25 mei de namen van de clubs bekend moeten zijn die mee gaan doen op Europees niveau. De UEFA zou die datum mogelijk willen opschuiven. De UEFA moet ook de deelname van de door de KNVB aangewezen clubs nog bekrachtigen. FC Utrecht hoopt daarom de UEFA toch nog aan haar zijde te krijgen.

1 reactie
  1. Gert Wallet zegt

    Wat een zeikerds hadden ze beter hun best moeten doen,van de brom had meer moeten brommen de lozer

Laat een antwoord achter