Excelsior: ‘400 woningen in hoeken van stadion’

4

Excelsior wil ondanks de coronacrisis het Van Donge & De Roo Stadion de komende jaren flink uitbreiden. De Rotterdamse club uit de eerste divisie heeft woensdag een ontwikkelplan van de huidige accommodatie aangeboden aan de gemeenteraad.

In het plan wordt er ook gekeken naar de bouw van 400 woningen op de hoeken van het stadion en ander vastgoed rondom Woudestein.

“We hebben er nooit een geheim van gemaakt in onze ambitie dat we graag structureel in de eredivisie willen spelen. Gezien de huidige faciliteiten zitten we nu aan het maximaal haalbare wat betreft inkomsten en dus moeten we naar alternatieven kijken”, legt Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior uit.

“We hebben naar het gebied en stadionontwikkeling gekeken en of er een stuk vastgoed aan het stadion kan worden gekoppeld, waar niet voetbal gerelateerde inkomsten uit voort kunnen vloeien. Daar hebben we een plan op gemaakt dat we bij de gemeente hebben ingediend”, aldus De Haan.

Coronacrisis

Excelsior wil op termijn de capaciteit verhogen van 4400 naar 6500 toeschouwers. De club werkt al sinds 2018 aan het uitbreidingsplan, maar toen speelde Excelsior nog in de eredivisie en was er geen coronavirus.

Excelsior groeide tijdens het verblijf in de eredivisie inderdaad uit haar jasje, maar de vraag is of de club nu het niet meer in de eredivisie speelt nog altijd die uitbreiding nodig heeft, Is het vanwege de crisis niet verstandiger is om met de plannen te wachten?

“Dit plan was al van ver voor de coronacrisis. Natuurlijk is dit een hele vervelende tijd, maar we zullen hoe dan ook wel naar de toekomst moeten kijken. Door de huidige tijd zal er misschien wat vertraging zijn wat betreft de uitvoering. Eigenlijk wilden we in 2021 misschien al beginnen met de verbouwing, maar vanwege de crisis beseffen we ook wel dat het langer gaat duren”, zegt de voormalig speler van Excelsior en Feyenoord.

4 Comments
 1. Robin Jordense zegt

  Marco van den Baard….mazzel

 2. Robin Jordense zegt

  Ed Jordens….mazzel

 3. Frans Peter van Vuuren zegt

  woningen.appartemente voor t grote geld.niks voor Rotterdammers.

 4. William Elkerbout zegt

  Ziet er mooi uit!
  Hopelijk lukt dat

Laat een antwoord achter