Eredivisie zaalvoetbal naar 16 ploegen: ‘Split season-model’

0

De Eredivisie zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk uitgebreid worden naar zestien ploegen. De projectgroep van de KNVB heeft dit advies overgenomen van onderzoeksbureau Hybercube. Een bestuurlijk besluit van de KNVB lijkt nog slechts een formaliteit. Feyenoord Futsal blijft de enige vertegenwoordiger van het zaalvoetbal in de regio in de eredivisie.

Dat betekent dat vanuit de Eerste Divisies Be ’79, ZVV Den Haag, Leekster Eagles en Texel ’94 de plekken die zijn ontstaan gaan opvullen. Dit zijn de nummers één en twee van de ranglijst van het inmiddels beëindigde seizoen.

Split-season

De afgelopen maanden heeft Hybercube een breed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de Eredivisie aantrekkelijker te maken. Er is in samenspraak met de clubs gekozen voor een ‘split-season’ model. Na twaalf speelronden speelt de bovenste helft van de competitie tegen elkaar en de onderste helft. Bovenin gaat de strijd uiteindelijk om het landskampioenschap. Onderin om lijfsbehoud. Ook kan één team uit de onderste helft nog weer instromen om de strijd om het landskampioenschap.

Laat een antwoord achter