‘Ere- en Eerste Divisie op 1 september van start’

4

Het betaald voetbal in Nederland mag vanaf 1 september weer worden opgestart, maar wel ‘onder de voorwaarde dat het kan’. Ook wedstrijden zijn mogelijk, maar zonder publiek. De sportkantines mogen ook pas vanaf 1 september hun deuren openen. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagavond bekend tijdens zijn persconferentie.

Ook bij de sportkantines geldt ‘onder de voorwaarde dat het kan’. Onder de regel van 1 september geldt ook dat dan contactsporten – zoals voetbal – weer mogelijk zijn. Ook zaalsporten – zoals zaalvoetbal – zijn vanaf 1 september toegestaan.

Alle versoepelingen zijn wel onder voorbehoud: stijgt het aantal besmettingen, dan kunnen versoepelingen worden uitgesteld. Voor elke versoepeling wordt een week eerder bepaald of de maatregelen ook echt kunnen doorgaan, op basis van het advies van de experts. Rutte tijdens zijn persconferentie: ,,Op basis van wat we nu weten, hebben we een planning tot 1 september gemaakt. Per week moeten de cijfers echter aangeven dat we stappen kunnen blijven zetten.”

4 Comments
 1. Albert van den Berg zegt

  Als iedereen zich aan de regels houdt .

 2. Frans Qasters zegt

  Nou spannend hoor.

 3. Jim Den Ha zegt

  Met of zonder publiek ?

 4. Arjan Duifhuizen zegt

  Feyenoord

Laat een antwoord achter