Erasmus vergeet promotie aan te vragen: ‘Onderzoekje wees uit dat de club daar zelf schuldig aan was’

2

SVH en FC Dordrecht kregen van de KNVB afgelopen week bericht, dat zij alsnog (uit de vierde klasse zondag) promoveren naar de derde klasse. Tot verwondering van onze redactie viel sv Erasmus buiten de boot, terwijl Steeds Hooger en GSC/ODS, die lager op de ranglijst stonden, wel de stap naar de derde klasse mogen maken.

Dat vraagt om een nadere uitleg. Wat blijkt, door een pijnlijk misverstand grijpt de zondagploeg van sv Erasmus naast de promotie. Bestuurslid Hans van Vliet (foto) legt uit: ,,Net als andere clubs keek ook sv Erasmus reikhalzend uit naar het besluit van de KNVB op het verzoek om promotie naar de derde klasse. De tot de Corona-stop behaalde sportieve resultaten gaven daar positieve aanleiding toe.”

Contact

Afgelopen dinsdag bleek dat diverse clubs al waren geïnformeerd over promotie, maar sv Erasmus nog niet. Daarop nam de club contact op met de KNVB in Zeist. Van Vliet: ,,Verder dan de mededeling dat sv Erasmus rustig moest afwachten kwam het niet. Maar woensdagmorgen kwam sv Erasmus er achter dat het verzoek om promotie de KNVB niet had bereikt. Een onderzoekje wees uit dat de club daar zelf schuldig aan was.”

Coulance

Uiteraard heeft het bestuur de KNVB terstond hiervan op de hoogte gesteld. ,,Wij hebben toen het verzoek alsnog ingediend”, aldus Hans van Vliet. ,,Gelet op de aanleiding werd op enige coulance van de zijde van de voetbalbond gerekend. Maar van consideratie was geen sprake. De KNVB stelde dat 15 mei als uiterste datum van indiening was gepasseerd en dat de te vergeven plekken waren toegewezen en gepubliceerd.” Er zou nog een kleine kans zijn, liet de KNVB weten. ,,Alleen het alsnog terugtrekken/wegvallen van een standaardteam kan sv Erasmus nog uitzicht op promotie bieden. En dat is heel wrang als je beseft dat teams die lager dan sv Erasmus in de competitiestand stonden – Steeds Hooger en GSC/ODS – nu wel zijn gepromoveerd”, aldus een teleurgestelde Van Vliet.

2 Comments
  1. Rene Schouten Emeis zegt

    Typisch KNVB en dat terwijl er geen enkel reglement is dat zegt dat een club promotie moet aanvragen. Dat idee heeft de KNVB geheel zelf verzonnen zonder overleg met de vergadering van clubs. Er is een rommeltje gemaakt van de regeling promotie en degradatie waarbij de KNVB zich verschanst achter het arrest Cambuur/De Graafschap waarin de rechter de KNVB feitelijk carte blanche heeft gegeven om zonder zich van wie of wat dan ook iets aan te trekken clubs wel of niet te laten promoveren.

  2. Ramsay van Rhijn zegt

    Ja hoor was bekend dat het moest eigen schuld dus

Laat een antwoord achter