Derde divisies terug naar 18 clubs: ‘Goes en VVSB blijven op zaterdag’

0

De derde divisies bestaan komend seizoen uit 18 clubs. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal besloten. Het bestuur amateurvoetbal heeft dat na een verzoek van de CVTD laten weten.

Zowel Goes als VVSB worden weer in de zaterdag derde divisie ingedeeld. FC Lienden zal uit de derde divisie verdwijnen. De open plaatsen worden opgevuld volgens de wijze die de KNVB vorige week heeft gepubliceerd. Of de KNVB ook het verzoek van ONS Sneek om vrijwillig te degraderen heeft bevestigd is nog niet bekend.

Opvulling

De KNVB zal de opengevallen plaatsen opvullen uit de voetbalpiramide. Indien ONS Sneek naar de hoofdklasse zal degraderen zijn er in de twee derde divisies zes plaatsen op te vullen (drie op zaterdag en drie op zondag). Dat voor de onderstaande clubs promotie betekenen.

Hoofdklasse (za)

  1. Staphorst (2,24)
  2. Sportlust’46 (2)
  3. ACV (2)
  4. DHSC (1,95)

Hoofdklasse (zo)

  1. Unitas (2,35)
  2. Hollandia (2,15)
  3. JOS / W. (2,11)
  4. Halsteren (2,05)

 

 

Laat een antwoord achter