De favoriete 11 van Remco Langerveld: ‘Door de aanwijzingen van Oscar ben ik nog meer gaan scoren’

2

Remco Langerveld speelde zijn hele senioren carrière voor Nieuwerkerk. De linkspoot kwam tijdens zijn jeugdjaren uit voor Ajax en Feyenoord maar koos voor zijn favoriete elf toch voor een heel Nieuwerkerk elftal. Op de rechtsback positie heeft Langerveld gekozen voor Shanon Koetsier. ”Door de jaren heen heb ik tegen heel veel verdedigers mogen spelen maar 1 op 1 is Shanon toch wel degene die eruit springt. Telkens als je denkt dat je hem voorbij bent komt die weer terug. Hij geeft nooit op en is een echte topper.”

Op het middenveld staat Robert Boeve met de punt naar achteren. ”Als ik als voetballer veel heb mogen leren is het wel van Robert.  Hij is een echte spelverdeler van het type Pirlo.  Hij had de bal altijd met een aanname goed liggen.  Ik hoefde als voetballer niet veel te doen om de bal precies goed en op tijd te krijgen. Daarnaast was Robert ook buiten het veld heel belangrijk.” 

Op links staat oud-prof Michel van Guldener. ”Ik denk toch wel de beste met wie ik mogen spelen in het amateurvoetbal.  Wij hadden een super klik in het combineren.  Wij konden elkaar elkaar blind vinden en hebben samen heel wat ploegen echt stuk gespeeld met als hoogtepunt onze promotie naar de hoofdklasse. ”

Langerveld heeft als trainer Oscar Biesheuvel heel hoog zitten. Onder de huidige trainer van DSO is vooral de effectiviteit van Langerveld omhoog gegaan. ”Onder Oscar ben ik echt als voetballer het meeste gegroeid. Ik ben van nature een speler die tussen de linies beweegt en tot de goal combineert. Biesheuvel zei altijd “Remco, als je alles in de voeten vraagt ga je niet scoren. Per wedstrijd moet jij met jou snelheid en spelinzicht de bal minimaal 10 keer achter de laatste linie vragen.  Je krijgt dan vijf keer de bal waarvan er twee goed zijn. Daarvan moet er dan een in. Sindsdien ben ik nog meer gaan scoren en wedstrijden gaan beslissen.”   

2 Comments
  1. Dennis van Eck zegt

    Menno Homan bankkie?

  2. Lenie van Leerdam-speksnijder zegt

    Oscar Biesheuvel

Laat een antwoord achter