Danny van Gastel: ‘Het Coronavirus heeft gezorgd voor het einde van mijn carrière’

5

De lange carrière van Danny van Gastel zit erop. De rots in de branding van SV Charlois houdt het voor gezien. ”Door het Coronavirus heb ik besloten om te stoppen. Nu het seizoen halverwege is gestopt duurt het te lang voordat we weer voetballen. Ik ben echt fit maar wedstrijdfit duurt op mijn leeftijd dan weer net even te lang.”

De 42-jarige Van Gastel speelde tijdens zijn carrière voor Progress, Spartaan’20, RSM, Musschen, DEHMusschen, DRL en SV Charlois. Met de laatstgenoemde kwam de verdediger dit seizoen uit in de zondag derde klasse en stond het op een tweede plaats. Het abrupte einde zorgt voor een roemloos einde. ”Dit is echt een smetje op mijn carrière. Wij hadden de tweede periode voor het grijpen en wie weet zat er nog meer in dit seizoen. Wij hadden een heerlijke groep met ook veel plezier om en na de wedstrijden. Dit is tegenwoordig met die jonge gasten nog best uniek.”

Derde helft

Van Gastel beleefde met diverse kampioenschappen een prachtige tijd in de jeugd van Spartaan’20. Ook werd op het Maasstad toernooi gespeeld tegen spelers die later de wereldtop haalde. Er leek een mooie carrière in de maak. In de senioren werd de derde helft echter belangrijker.  ”Ik heb een prima opleiding genoten bij Spartaan’20 maar in de senioren vond ik andere dingen belangrijker. Ik ontdekte het stappen in de gabbertijd en vond plezier een stuk belangrijker dan het niveau waarop ik speelde.”

Van Gastel was in het amateurvoetbal lang een gehaat tegenstander. De verdediger was tijdens zijn carrière een niet graag geziene gast. Met diverse gele- en rode kaarten spekte Van Gastel jarenlang de KNVB-kas. ”Deze vraag had ik uiteraard verwacht. Ik kan hier heel duidelijk in zijn. Ik deed echt alles om maar te winnen! Dit ging soms echt heel ver en nu denk ik ook wel dat dat een tandje minder had gekund. Je was blij als je mij in je team had maar minder blij als tegenstander haha.”

Zijn temperament heeft ervoor gezorgd dat Van Gastel lange tijd op een bescheiden amateurniveau bleef hangen. Spijt heeft Van Gastel er echter niet van. ”Ik heb mijn vier beste vrienden overgehouden aan mijn voetbalcarrière. Dit is toch een stuk belangrijker als het niveau waarop je hebt gespeeld.”

5 Comments
 1. Frans van Helden zegt

  Inderdaad zoals je het aangeeft ….. een winnaar Danny … dat was je …… als trainer heb ik je met ploegen waar ik werkzaam was als tegenstander gehad — en dat viel niet mee — maar ik heb ook fijn met je gewerkt bij sv Charlois — je was goed voor de spelersgroep en een prima kerel met erg veel humor ….. ik neem aan dat je nog een balletje gaat spelen in de veteranen — het gaat je goed man !

 2. Sjobo Sjobo zegt

  Ja, dat is wel heel erg jammer. Stond Van Gastel ook nog in mijn balboekje van de KNVB?

 3. Louis Jacobs zegt

  Niet altijd de makkelijkste, zeker niet, maar wel een winnaar en man met klein hartje. Zou een biertje moeten lusten

 4. Marco Van de Loosdrecht zegt

  Kenny Ooms bekende toch

 5. Saskia van Dijk-Plugge zegt

  Mark van Dijk

Laat een antwoord achter