ASWH verlengt met tweetal

0

De nieuwe selectie van ASWH is sinds deze week weer aan het trainen, uiteraard volgens de richtlijnen die hiervoor zijn opgesteld. Het was goed om te zien dat trainer Rogier Veenstra bij de eerste training op dinsdagavond de volledige groep, zoals die op dit moment is samengesteld, bijeen had. Alle nieuwkomers waren aanwezig, maar uiteraard ook de spelers die ASWH trouw bleven. Onder hen ook Sam van de Kreeke en Gilmaro van de Werp. Zij spelen komend seizoen dus opnieuw op sportpark Schildman, nadat de technische commissie onlangs overeenstemming met hen bereikte.

De 24-jarige Van de Kreeke gaat zijn derde seizoen bij ASWH in. De linksbenige aanvaller was afgelopen seizoen een vaste waarde in de voorhoede. Van de Kreeke was met zes doelpunten clubtopscorer. Zijn grootste moment van glorie in Ambachtse dienst beleefde hij uiteraard vorig jaar, toen zijn rake vrije trap in de extra tijd van de uitwedstrijd bij FC Lienden promotie naar de tweede divisie opleverde. De Brabander zette zichzelf ook in de boeken als eerste doelpuntenmaker van ASWH in diezelfde tweede divisie, door te scoren in de openingswedstrijd tegen Spakenburg.

Voor de 26-jarige Van de Werp wordt het al zijn achtste seizoen bij de eerste selectie. Eerder speelde de Dordtenaar ook in de jeugd en het tweede elftal van ASWH. Afgelopen seizoen was de multifunctionele verdediger opnieuw een vaste waarde. Van de Werp miste geen minuut in de tweede divisie en kwam tot drie doelpunten. In totaal droeg hij al 243 keer het shirt van ASWH in een officiële wedstrijd van het eerste elftal. In die periode maakte hij twee promoties en twee bekerzeges mee, waarbij hij in 2014 de winnende goal maakte in de landelijke bekerfinale tegen IJsselmeervogels.

Laat een antwoord achter