Amateurclubs: geen wedstrijden zonder publiek

12

Premier Rutte gaf woensdagavond tijdens zijn persconferentie aan, dat voetbalwedstrijden vanaf 1 september weer mogelijk zijn in het betaalde en amateurvoetbal, maar zonder publiek. Clubs in de top van het amateurvoetbal hebben inmiddels al laten weten, daar niets voor te voelen.

,,Dat is een absolute no-go, in ieder geval voor het eerste elftal”, zei vv Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen vrijdag bij Omroep West. Hij had inmiddels al een belronde gemaakt langs zijn collega’s van de clubs in de Tweede Divisie en die huldigden volgens hem hetzelfde standpunt.

Toezicht

Ook Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV), gelooft niet zo snel in duels zonder publiek. ,,Voor verenigingen is het moeilijk om daar toezicht op te houden en te handhaven. Want er lopen ook heel wat mensen op een sportpark rond die daar gebruik van maken. Ik zie dus praktische problemen ontstaan”, liet hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Inkomsten

,,Zeker bij clubs uit de Bollenstreek komt er veel publiek op wedstrijden af. Die clubs lopen veel inkomsten mis als er geen toeschouwers welkom zijn. Maar derby’s in de derde of vierde klasse trekken normaal gesproken ook een paar honderd mensen. Dat betekent ook goede inkomsten voor die clubs. In praktische zin wordt het heel moeilijk voor clubs om te handhaven dat er geen publiek is. Want wat zijn toeschouwers? Ook jeugdspelers die na hun eigen wedstrijd blijven kijken bij het eerste? En hoe ga je mensen weren bij de poort?”, aldus Van Olffen tegen het dagblad.

De KNVB zegt over dit onderwerp (ook bijvoorbeeld ouders langs de lijn bij jeugdwedstrijden) samen met NOC*NSF in gesprek te zijn met de overheid.

12 Comments
 1. Marcel Amens zegt

  Komt toch al geen hond

 2. Mitchell Den Ridder zegt

  Mooi moment om weer echte verenigingen te worden, zonder bizarre betalingen aan spelers… toch Ron Veldhoen?

 3. Cor Buijs zegt

  Kantines open en geen publiek bij de wedstrijden.

 4. Frank Lequin zegt

  Wat een dom gelul nauw weer. Elke keer weer geld boven gezondheid stellen. Ga dan lekker op de IC liggen aan de beademing. Is dat dan wat je wil.

 5. Henk Liefers zegt

  Weer een aantal die echt denken dat voetbal de eerste levens behoefte is.

 6. De Badman zegt

  Zijn gewoon gek wel dierentuinen en attracties parken open maar geen publiek bij sportwedstrijden hoe is dit te rijmen

 7. Bert Timmer zegt

  Dan speel je toch niet.

 8. Ed van Leeuwen zegt

  Bij sommige wedstrijden wordt het dan wel een uitdaging om publiek te zoeken dat het wil zien.

 9. Pieter Boer zegt

  September duurt nog lang er kan nog veel gebeuren in die tijd

 10. Riccardo de Vries zegt

  Bij rkdeo geen last van Martijn de Bruijn?

 11. Erica Mak Versluis zegt

  Hoe dan? Het is bij ons openbaar terrein???

 12. Rob Eliens zegt

  Sorry hoor dat kan op 1,5 toch uitstekend

Laat een antwoord achter