Van der Zee (KNVB): ‘Zullen moeten accepteren dat er geen promoties zijn’

0

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee stelt dat clubs het moeten accepteren dat zij, ondanks de grote voorsprong, geen titel kunnen bemachtigen en ook de promotie kunnen vergeten. Dat doet Van der Zee in zijn periodieke column.

Van der Zee: ‘Ondertussen zullen wij met elkaar de pijn moeten verbijten van het seizoen dat zo abrupt is geëindigd. Geen titelstrijd, geen kampioenen, geen degradanten, geen nacompetities. Alsof er geen competitie is gespeeld.

Dat is nauwelijks te bevatten, laat staan dat je de keuze moet accepteren als je op het punt stond te promoveren. Toch zullen we ons erbij neer moeten leggen. Ook al spijt ons dat enorm. In het licht van de tragische gebeurtenissen in de samenleving, waarbij inmiddels tientallen verenigingsmensen uit het amateurvoetbal zijn overleden, zorgmedewerkers dag en nacht in touw zijn om mensenlevens te redden en ondernemers wakker liggen van ellende, blijft voetbal uiteindelijk een spel.’

 

 

Laat een antwoord achter