Sporteconoom: ‘Als het echt beroerd gaat, gaan er verenigingen omvallen’

0

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de georganiseerde sport. ‘Slecht, beroerd of rampzalig’, omschrijft sporteconoom Ruud Koning tegen Sport Knowhow XL de scenario’s waarop sportorganisaties zich moeten voorbereiden.

Volgens Koning doet NOC*NSF er verstandig aan nu al rekening te houden met verschillende scenario’s: slecht, beroerd of rampzalig. Hoe langer de lockdown duurt, hoe ernstiger de economische gevolgen in de sportsector. ‘In het minst heftige scenario kunnen verenigingen overleven met liquiditeitssteun. In dat geval kunnen de meeste bonden de draad weer gewoon oppakken. Als het echt heel beroerd wordt, gaan er verenigingen omvallen en dan moet je er serieus over nadenken welke gevolgen dat heeft voor de breedtesport. Waar moeten al die sporters naartoe? Wat betekent het voor je competitieopzet? Voor die situatie moet je draaiboeken klaar hebben en daar moet je nu alvast over nadenken.’

Lees hier het hele verhaal op Sport Knowhow XL.

Laat een antwoord achter