Sportbedrijf Rotterdam: ‘Brengen voorlopig geen kosten in rekening voor veldhuur’

0

Het Sportbedrijf Rotterdam komt de clubs in Rotterdam tegemoet. Op haar website meldt het Sportbedrijf Rotterdam het navolgende.

Het is helaas niet anders; onze accommodaties blijven gesloten tot en met 28 april. Voor sportaanbieders is dit een lastige tijd, we ondersteunen ze dus graag met raad én daad. We brengen daarom voorlopig geen kosten in rekening voor huur van velden, zalen en baden. Óf en in hoeverre er later alsnog kosten in rekening worden gebracht is mede afhankelijk van regelingen met de gemeentelijke en Rijksoverheid.

Spelregels permanente huurders

Voor sportaanbieders die permanent een eigen buitensport- of binnensportaccommodatie huren geldt deze regeling vanaf 1 maart. Met deze huurders hebben we een jaarovereenkomst waarin we per maand kosten rekenen, vandaar dat de regeling per hele maand geldt.

Spelregels vaste huurders

Voor vaste huurders van binnensportaccommodaties, zwembaden en Sportcomplex Olympia en Vreelust geldt dat we vanaf 13 maart vooralsnog geen kosten in rekening brengen. Deze sportaanbieders huren per uur, vandaar dat we alleen de niet-genoten uren vooralsnog niet in rekening brengen.

Let op: Voor deze groep hebben we eerder al toegezegd de periode van 13 maart tot en met 6 april definitief niet in rekening te brengen. Deze toezegging blijft gelden. Voor de kosten vanaf 6 april geldt dat we in overleg zijn met bonden en overheden en onze besluiten daarop laten aansluiten.

Spelregels incidentele verhuur en abonnementen

Voor sporters die af en toe een zaal of squashbaan huren geldt dat niet-genoten uren zullen worden terugbetaald of verzet. Alle abonnementen, leskaarten en badenkaarten voor zwemmen worden zoals eerder aangegeven kosteloos verlengd voor de periode dat we gesloten zijn geweest.

Laat een antwoord achter