Piet Boon (HVC’10): ‘Verwacht dat we tot juni niets kunnen doen’

0

In de wetenschap dat voetbal even onbelangrijk is in de huidige ellende waarin de wereld en dus ook Nederland zich bevindt met de coronacrisis, laat Haaglanden Voetbal een aantal voetbaltrainers aan het woord over het besluit van de KNVB om de competities definitief stil te leggen. Ditmaal Piet Boon (foto), trainer van zaterdag tweedeklasser HVC’10.

,,Terecht om nu al duidelijkheid te geven.” Een eerste reactie van Piet Boon op het stilleggen van de competitie. ,,Het mag, hopelijk, voor iedereen duidelijk zijn dat het echt menens is en dat we toch niets kunnen doen de komende maanden. De gezondheid is prioriteit één, laat dat geen discussie zijn.”

Discussies

Dat de KNVB heeft besloten om alle wedstrijden te laten vervallen en volgend seizoen opnieuw te beginnen, daar kan Boon zich ook in vinden. ,,Ik kan mij hier inderdaad in vinden. Organisatorisch is dit ook de makkelijkste oplossing en voorkomt discussies. Er zijn nog negen wedstrijden te spelen, dat is meer dan 33%. De huidige stand als eindstand bepalen, dat zou tekort doen aan de ploegen, die in de achtervolging zitten voor het kampioenschap of degradatie proberen te ontlopen. Het is vooral vervelend voor ploegen, die ruim bovenaan staan en al bijna kampioen zijn, bijvoorbeeld Poortugaal in eerste klasse B of OSS’20 in de zondag Derde Divisie.”

,,Net als met het virus, het is zoals het is en we moeten deze beslissing respecteren. Laten we eerst zorgen dat we het coronavirus onder controle krijgen. Voor mij is voetbal echt bijzaak in deze bizarre, hectische tijden”, aldus Piet Boon.

Bespreken

Boon ziet van voetbal niet veel meer terecht komen. Hij: ,,Ik verwacht, dat we tot en met juni niets kunnen of mogen doen. De 1,5 meter afstand zal een uitdaging geven met alle contactsporten. Mochten de maatregelen toch versoepeld gaan worden vóór juni, dan gaan we alle mogelijkheden eerst met de spelersgroep bespreken. Daar gaan we met elkaar wel uitkomen wat verstandig en het beste is. We hebben bij HVC’10 een 10-jarig jubileumfeest op 4 juli, misschien mogen we elkaar dan weer zien. Dat zou mooi zijn. Maar nogmaals eerst gezondheid, het coronavirus onder controle krijgen en daarna gaan we aan voetbal denken. Namens mezelf en de club HVC’10 wens ik iedereen veel gezondheid, hou je aan de regels, steun elkaar en denk aan je medemens.”

Laat een antwoord achter