Oud-Spartaan Mourad Mghizrat tekent bij Quick Boys

0

Hoofdtrainer Edwin Grünholz van Quick Boys wordt komend seizoen weer herenigd met Mourad Mghizrat, die zijn assistent was bij Haaglandia en Westlandia. De 45-jarige ex-prof wordt in de nieuwe voetbaljaargang weer de assistent van Grünholz op Nieuw Zuid.

Mghizrat was actief als prof bij Sparta Rotterdam, FC Utrecht, FC Den Bosch, Willem II en FC Emmen. De eenmalig Marokkaans international kwam verder nog zeven seizoenen uit voor het toenmalige Haaglandia, waar hij na zijn actieve loopbaan ook assistent werd. Grünholz nam hem daarna mee naar Westlandia, waar beiden vier succesvolle seizoenen meemaakten.

Aanvulling

Gert Pluimgraaff, bestuurslid Selectievoetbal bij Quick Boys over zijn komst op de clubsite: ,,Mourad heeft zelf op het hoogste niveau gevoetbald en weet wat er nodig is om het beste uit jezelf te halen. Zowel op voetbalgebied als op persoonlijk vlak is hij in staat om de spelers hun kwaliteiten zoveel mogelijk te laten benutten. Mourad is een fijne vent en een prima aanvulling op de huidige trainersstaf.”

Mghizrat over zijn hereniging met Grünholz: ,,Na een jaar van afwezigheid ga ik weer met hem samenwerken. Edwin wil graag aanvallend en attractief voetbal spelen. Zijn tijd bij Westlandia kenmerkte zich door doelpuntrijke wedstrijden. Bij Quick Boys ontbrak het in het afgelopen seizoen juist aan scorend vermogen. Maar daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Edwin heeft altijd een plan in zijn hoofd en bespreekt dat met zijn assistenten. Maar ik weet wel wat mijn rol is. Je moet een hoofdtrainer niet voorbijlopen. Een assistent maakt ook meer onderdeel uit van de spelersgroep, hij proeft de sfeer in de kleedkamer.”

Contact

Rotterdammer Mghizrat omschrijft Quick Boys als Westlandia in het groot. ,,Edwin en ik hebben regelmatig contact met elkaar. En als hij belt, dan praten we altijd over voetbal. Ik heb inmiddels ook alle samenvattingen van Quick Boys teruggekeken en kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint,” aldus Mghizrat, bij de Katwijkers nog een oude bekende tegenkomt, Ivailo Staal, die ook bij Haaglandia en Westlandia heeft gespeeld

Laat een antwoord achter