NOC*NSF: ‘Verruim trainingsmogelijkheden topsport’

1

Hoewel er ook in Duitsland nog niet wordt gevoetbald, zijn daar wel de trainingsaccommodaties voor profclubs al even open. Sportkoepel NOC*NSF is van mening, dat ook in Nederland de topsporters weer kunnen starten.

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF zei zondagavond in Studio Sport: ,,We denken dat de topsport er klaar voor is. We hebben protocollen ontwikkeld, in samenspraak met het RIVM. Topsporters zijn in staat in een beschermde omgeving in kleine groepjes te trainen, met inachtneming van de regels uiteraard.”

Anderhalve meter

Vraag blijft hoe je dat dan moet doen als je 1,5 meter van elkaar moet blijven bij een teamsport als voetbal. Individueel werk of in kleine groepjes zou wellicht tot de mogelijkheden behoren, maar ‘echte voetbalvormen’ zeker niet. Hendriks noemde expliciet ook de accommodaties van de Nederlandse profclubs. Dinsdagavond zal – bij de persconferentie van premier Rutte – meer duidelijk worden.

Burgemeesters

In de Eredivisie moeten nog acht volledige speelronden worden afgewerkt, eerder nog twee inhaalduels, de play-offs en nacompetitievoetbal, alsmede de bekerfinale. De burgemeesters van diverse grote steden hebben al laten weten dat zij alle evenementen tot de zomer zouden willen afgelasten, waaronder wedstrijden in het betaalde voetbal. De KNVB wacht besluitvorming – dinsdagavond – van het kabinet af.

1 reactie
  1. Gerard van Hove zegt

    Ook het amateurjeugdvoetbal.
    Trainen vooral. Per team. En om en om.
    Moet kunnen als de scholen ook weer open gaan.

Laat een antwoord achter