Liefhebber in technische functie bij PPSC: ‘Clubbelang staat bovenaan’

0

Vandaag bestaat het Schiedamse PPSC 100 jaar. De zaterdag vierdeklasser kan dit momenteel niet groots vieren, maar kreeg uit diverse hoeken al prachtige felicitaties.  Daarnaast maakte PPSC bekend dat Kevin Liefhebber een mooie rol binnen zijn club zal betreden. De Schiedammer zal toetreden tot de Technische Commissie als ondersteuning van de huidige technische staf.

Kevin, 100- jaar PPSC, wat zegt dat tegenwoordig

,,Dat we het als kleine club heel goed gedaan hebben, want we weten ons dus al 100 jaar staande te houden. We zijn niet failliet gegaan of hoeven te fuseren, echt heel knap hoe wij onszelf boven water gehouden hebben”.

Je bent toegetreden tot de technische commissie, wat worden je taken?

,,Ik wil graag de technische staf ondersteunen, zodat zij zich puur op het voetbal kunnen richten. Ik wil hen helpen met de versterkingen voor het 1e elftal waarbij ik zal putten uit de kennissenkring die ik heb opgedaan. Ander doel van de technische commissie, welke we nog met 2 man willen uitbreiden, is om zaken rondom het 1e te regelen.  Ook willen we met spelers zo nu en dan evalueren, zodat wij weten of ze lekker in hun vel steken”.

Jullie betalen gelukkig niet bij ‘PP’, dus wat hebben jullie te bieden?

,,We hebben een vaste kern bij PPSC, dat blijkt ook aan het minimale verloop van de de laatste jaren. De randzaken zijn bij ons gewoon goed geregeld. En waar wij ook waarde aan hechten is om de prestatie en sfeer met elkaar te mixen”.

Jullie zijn vierde klasser, dat maakt het wel moeilijker om spelers binnen te halen?

,,Dat klopt, dat is ook de reden dat we naar die derde klasse willen. De afgelopen jaren hebben we de pech gedaan dat er net altijd wel een ploeg was die beter was. Wij kijken nu naar spelers die elders in het 2e voetballen en zich verder moeten ontwikkelen. PPSC kan dan mooi als springplank dienen. We hopen dus op jonge, talentvolle spelers die ons komen versterken, maar ook routiniers zijn bij ons van harte welkom. Doel is dat wij binnen 5 jaar een stabiele 3e klasser zijn, dus het belang van de club staat dus voorop. Het spreekt ook voor zich dat wij geen 15 nieuwe spelers gaan halen, we kijken namelijk ook binnen de club. Zo kijken we ook naar onze eigen jeugd, dit willen we een boost geven door het naar een hoger plan te tillen. De meiden afdeling is al heel groot en zo willen we ook groeien met de jeugd”.

Laat een antwoord achter