Koos Waslander strandt met RBC op weg naar titel: ‘Het is schandalig, echt schandalig’

27

Koos Waslander was met de amateurs van RBC Roosendaal hard op weg naar de titel maar kan door het besluit van de KNVB volgend seizoen opnieuw beginnen. Het ambitieuze RBC Roosendaal leek op weg naar het kampioenschap in de derde klasse maar het seizoen werd nietig verklaard. Trainer Koos Waslander is boos. ”Degene die dit bedacht heeft moet maar iets anders gaan doen. Deze mensen hebben er echt geen verstand van”, zegt Waslander in BN/DeStem.

Door het coronavirus besloot de KNVB het seizoen nietig te verklaren en dus speelt Waslander komend seizoen met RBC Roosendaal opnieuw in de derde klasse. Waslander is het duidelijk niet eens met deze beslissing. ”Deze club is hier al jaren mee bezig. Je had dit seizoen een goede selectie en wilde doorpakken. Je kunt hier lang of kort over maar praten maar dit is gewoon balen. Zo denken ook de spelers en de club erover. Dit is echt een klappie.”

Waslander vindt dat de KNVB een voorbeeld had moeten nemen aan België. Hier promoveren de koplopers wel. ”Dat is ook gewoon het eerlijkste. Wat hier nu gebeurt vind ik een hele slechte zaak. Als je onderin staat lach je je lul uit je broek maar voor ons is het klote. Ik vind het schandalig, echt schandalig.”

Waslander was in de regio onder andere trainer van DOTO, Spijkenisse, Slikkerveer, Oude Maas, Overmaas, BVCB en Leonidas.

Klik hier voor het gehele stuk uit BN/De Stem.

27 Comments
 1. Marco Trion zegt

  Koos Waslander heeft nog steeds niet door dat gezondheid en een mensenleven belangrijker is dan een potje voetbal op niveau niets ?

 2. Ton de Groot zegt

  Lekker belangrijk Koos

 3. John Bonte zegt

  Mafkees, het is voor iedereen een verloren jaar , denk aan de mensen die hun dierbaren verliezen in deze moeilijke tijd .

 4. De Badman zegt

  Ach je heb altijd je voor en tegenstanders over een beslissing .waslander neem ook wel eens een beslissin… https://t.co/OC2FsXv25Z

 5. Richard Wijn zegt

  Die weet niet wat er aan de hand is zeker? Egoïstisch

 6. Arno Niem zegt

  Want promoveren en voetbal is idd echt belangrijker dan deze hele hele crisis. Eigen belang voor de samenleving?

 7. Ton Lammers zegt

  Ik lees mafkees maar dat is nog netjes uitgedrukt. Gezondheid is het allerbelangrijkste en dan praat hij over ( 3e klasse amateurvoetbal bijna het laagste wat er is) promotie. Als trainer bijna overal mislukt en door deze opmerking als mens ook.

 8. Peter van Rijswijk zegt

  Koos wat doe je jezelf tekort….

 9. Youssef Taibi zegt

  Die club is toch failliet

 10. Arjen Kwakernaak zegt

  Man man man een hersencel. Goede uithangbord voor de club. Ik hoop dat deze club ook geen leden heeft met gezondheidsproblemen.

 11. Johan Verweel zegt

  Is dit een interview van 1 april of zo? Iedereen baalt Koos, echt iedereen. Maar soms zijn er belangrijker zaken in een mensenleven dan voetbal. En dit is zo’n moment Koos.

 12. Willem Vanderlinden zegt
 13. Rob Snijders zegt

  Je zal Koos maar als trainer hebben.

 14. Loek Kruijthof zegt

  Eigenbelang gaat altijd voor heer waslander . Prima beslissing van de knvb .

 15. Leen de Koning zegt

  Laat hem nooit meer in onze regio bij een club aan bod komen. Wat een stomme uitspraken en dan druk ik me veel te netjes uit.

 16. Cor van der Horst zegt

  Koos is boos

 17. Edwin Van der Zijden zegt

  Ontslaan en licentie afnemen

 18. Franko Diago zegt

  Eens een clown, altijd een clown. Er is altijd wat met die man…..

 19. Joop Van Duuren zegt

  Ik snap dat koos teleurgesteld is mijn zoon speelt bij l.m.o zit in het zelfde schuitje 9 punten voor op nr.2. Voor dat soort ploegen zou het beter zijn deze competitie te hervatten vanaf 1 jan. 2021.gewoon een halve competitie tot de zomerstop.dan ook genoeg tijd voor nacompetitie en het E.K

 20. Ton Lammers zegt
 21. Marijke de Blois zegt
 22. Ton Loeve zegt

  Wat een vreselijke paarden lul.denk gewoon eens verder klootzak

 23. Rene van Fessem zegt

  Idioot

 24. Marco Groeneveld zegt

  Tim Joosse

 25. Dave van Wijngaarden zegt

  Kooshopeloos

 26. Marc Henny zegt

  Riley

 27. Theo Keijzer zegt

  Ik ben heel erg blij dat we deze man drie jaar terug bij BVCB geen nieuwe kans hebben gegeven. Hij snapt er niets van.

Laat een antwoord achter