KNVB: ‘Clubs amateurvoetbal kunnen hoger of lager niveau aanvragen’

15

De KNVB gaat clubs misschien toch de mogelijkheid geven te promoveren of te degraderen. Dat meldt De Stentor.

De KNVB gaat de amateurcompetities de komende weken vorm geven. Bij de teaminschrijvingen kunnen clubs aanvragen om op een hoger of lager niveau ingeschreven te worden. „Ondanks dat er geen promotie en degradatie wordt toegepast, gaan er teams volgend seizoen niet meer uitkomen in deze categorie. Dit kan onder andere ontstaan door een overstap van speeldag, fusie van verenigingen of door een terugtrekking uit de categorie A. Daarnaast bieden we verenigingen de mogelijkheid om een verzoek te doen om komend seizoen op een lager of hoger niveau uit te komen. Het bestuur amateurvoetbal gaat deze verzoeken behandelen en beoordelen of hierdoor de belangen van andere verenigingen geschaad worden.”

De KNVB ontving de afgelopen week veel berichten van clubs die met een riante voorsprong in de competitie eindigden. Poortugaal, CION, RBC, Oss’20 en Sparta Nijkerk stonden ver voor maar zagen promotiekansen na de KNVB-beslissing verdwijnen.

„We willen alle clubs die een verzoek hebben met betrekking tot het speelniveau van een team in de categorie A vragen om dit uiterlijk 1 juni door te geven”, zo stelt de KNVB in een mail naar de clubs. „Na 1 juni verwachten we snel duidelijkheid te kunnen geven over het opvullen van de opengevallen plaatsen.”

15 Comments
 1. Jacintha Van Zanten-van Soest zegt

  Patrick Van Soest

 2. Rene Schouten Emeis zegt

  Robert Verbeek

 3. Bas Paap zegt

  Justin Vat

 4. Marc Henny zegt

  Heel goed

 5. Peter Ketting zegt

  top

 6. Kevin Paludanus zegt

  Danny Paludanus

 7. Gamze Karaca Çobanoğlu zegt

  Roy Muis jullie zouden kampioen worden toch

 8. Arjan van Velzen zegt

  Daniél Bierings Navarrete, kunnen een gokje wagen?

 9. Eelco Jansen zegt

  Michael Witman

 10. Arnold Linden zegt

  Fred van Zon

 11. Peter Beltman zegt

  Jan Beltman

 12. Yunus Tekinbas zegt

  Periodekampioenen? Hebben die geen recht op promoveren of bijvoorbeeld laatste periodetitel waar gaat die naartoe? KNVB laat zich weer ompraten door financiële sterke clubs. Met 1 woord schandalig dat er nog clubs zijn die in deze periode aan promotie denken.

 13. Jeffrey de Geus zegt

  Jeroen Bossche

 14. Dennis Van Leeuwen zegt

  Roberto Fred Fred
  Toch promotie aanvragen

 15. Jack van der Starre zegt

  Wat een onzin! Iedereen wil promoveren niemand degradere…. het gaat om opengevallen plaatsen maar dat zijn er niet zoveel en dan nog vooral op zondag

Laat een antwoord achter