Frank Verhaar (Full Speed): ‘Hoop alsnog op vrijgekomen plek in tweede klasse’

0

In de wetenschap dat voetbal even onbelangrijk is in de huidige ellende waarin de wereld en dus ook Nederland zich bevindt met de coronacrisis, laat Haaglanden Voetbal een aantal voetbaltrainers aan het woord over het besluit van de KNVB om de competities definitief stil te leggen. Ditmaal Frank Verhaar (foto), trainer van zondag derdeklasser Full Speed.

Voor Frank Verhaar, dit seizoen voor het eerst als hoofdtrainer verantwoordelijk voor Full Speed, kwam het besluit van de KNVB hard aan. ,,Ik moet het allemaal laten bezinken, want dit is het laatste scenario waar ik rekening mee had gehouden. Al 70% van het seizoen is gespeeld en blijkt achteraf voor Jan ….!”

En gaat Verhaar verder: ,,Met stip bovenaan staat uiteraard de gezondheid van een ieder, maar is dit nu sportief gezien echt de beste oplossing? Dat er snel een besluit is genomen snap ik zeker wel, maar hadden we niet echt even kunnen wachten op 26 april? Als we enkel sportief kijken (er logischerwijs van uitgaande dat gezondheid het belangrijkste is voor iedereen) vind ik dit echt de minst eerlijke optie en ik vind dat de KNVB de weg van de minste weerstand heeft gekozen. Een trainer in de middenmoot zal denken ”ach het is niet anders”, een trainer die op degraderen staat denkt ”dat is mazzel hebben”. Ik spreek natuurlijk voor mijzelf, mijn groep en de club Full Speed. Wij staan bovenaan. Het tweede elftal heeft één keer verloren en de rest gewonnen en staat zeven punten los en het eerste heeft tweemaal verloren en de rest gewonnen en staat drie verliespunten los. Wij hebben keihard gewerkt om met het tweede team de eerste klasse in te gaan en met het eerste team de tweede klasse, maar het mag dus niet zo zijn.”

Halve competitie

,,Ik snap dat als je de stand neemt zoals die nu is, niet eerlijk is, omdat de één nog niet tegen de ander heeft gespeeld, maar hadden we niet de stand na een halve competitie aan kunnen nemen?”, vraagt Frank verhaar zich af. ,,Dus gewoon simpel terugkijken naar januari en die stand hanteren als eindstand. Iedereen heeft één keer tegen elkaar gespeeld in plaats van twee keer, eerlijk voor iedereen… een halve competitie in plaats van een hele. Er is dan wel een promotie- en degradatieregeling mogelijk.”

Wachten

,,Of hadden we niet alsnog kunnen wachten? Wellicht voetballen van 1 juni tot 15 juli en de resterende wedstrijden 15 augustus – 2 september het seizoen afmaken, vervolgens de overschrijvingen in de maand september en dan starten met volgend seizoen? Mijn spelers weten dat ze de tweede klasse aankunnen, willen heel erg graag daar naar toe, maar kunnen dat nu niet aankomend seizoen. Welke spelers willen niet nog een keer in dezelfde derde klasse spelen waar het veel op fysiek aankomt en minder op voetbal? Hoe kan ik mijn huidige selectie bij elkaar houden? Dit kan voor een club als Full Speed grote gevolgen hebben aangezien wij niet breed zijn in de oudste jeugdelftallen.”

Hoop

,,Als we in juni weer mogen trainen, dan gaan we de maand juni zeker trainen/oefenen om ons voor te bereiden op volgend seizoen. De voorbereiding zal dan in twee delen plaatsvinden, juni en augustus. De groep is hecht en wil graag, dus die zullen er zeker staan. Ik hoop stiekem alsnog op een vrijgekomen plek van bijvoorbeeld een OLIVEO (dat naar de zaterdag gaat). Als koploper mag je toch wel enige winst behalen voor de positie die je nu bekleedt?”, laat Verhaar hoopvol weten.

Laat een antwoord achter