‘Feyenoord schrikt van bestemmingsplan-route’

2

De betaald voetbal tak (BVO) van Feyenoord eist van de gemeente Rotterdam 100% zekerheid in De Kuip te kunnen blijven spelen zolang niet bekend is hoeveel miljoenen de BVO per jaar aan inkomsten krijgt uit het nieuw te bouwen stadion. De BVO Feyenoord wil een garantie van 25 miljoen, terwijl wethouder Van Gils zegt dat hij met geen mogelijkheid die zekerheid kan geven.

Feyenoord heeft de eis neergelegd omdat de gemeente Rotterdam op dit moment het bestemmingsplan wil doordrukken. In dat plan wordt de huidige Kuip woongebied. Als dus het bestemmingsplan wordt aanvaard loopt Feyenoord de kans voor een voldongen feit te worden hersteld.

Tegenstanders van het nieuwe stadion hebben tijdig de waarschuwende vinger opgestoken, omdat volgens hen het vermoeden bestond dat er tijdens deze coronacrisis – waarin mensen niet reageren op bestemmingsplannen en ook geen maquettes komen bekijken – via een één-tweetje (N.V. Stadion en College van B&W) ‘’een trucje werd uitgehaald.’’

Als de BVO Feyenoord geen garantie krijgt van de gemeente Rotterdam om in De Kuip te mogen blijven voetballen zolang er nog geen slot-Position Paper is en ook het rapport van de Rekenkamer nog niet is verschenen, komt het volgende week tijdig met haar eigen zienswijze.

2 Comments
  1. Ruud Seegers zegt

    Als de nieuwe Kuip er is , de oude slopen , terrein bouwrijp maken en er huizen bouwen , mooie locatie

  2. Rene Kool zegt

    wat een gezeik allemaal hoelang gaat dit nog duren

Laat een antwoord achter