Excelsior hekelt beeld van voetbalmiljonairs: ‘In de Eerste Divisie verdienen spelers maar een modaal salaris’ (video)

0

Excelsior-directeur Ferry de Haan stoort zich aan het beeld dat voetbalclubs niet geholpen hoeven worden, omdat er genoeg geld in de voetbalwereld omgaat. “Iedereen in de voetballerij weet dat dit maar voor een paar clubs is weggelegd”, zegt De Haan.

Voorlopig hoeven de voetbalclub nog niet te rekenen op overheidssteun. “Er wordt gekeken naar een gemiddeld voetbalsalaris. Daar zitten alle topsalarissen bij. Als je dat gaat delen, dan krijg je een heel vertekend beeld. Maar men komt er nu achter dat de voetballerij een bedrijfstak is en meer is dan die elf spelers op het veld. Er zit veel meer achter.”

De Haan beseft dat hij met Excelsior waarschijnlijk niet meer hetzelfde budget kan hanteren als voorheen. “Als er straks besloten wordt dat de eerste seizoenshelft zonder publiek gespeeld moet worden, wat ga je dan tegen je publiek zeggen? Die vertegenwoordigen een groot deel van de inkomsten. Dat is niet op te vangen. Dat zijn maatregelen die zijn opgelegd door het kabinet. Dus als je het overeind wil houden, dan zal er ergens gecompenseerd moeten worden.”

Laat een antwoord achter