De favoriete 11 van Runell Martes: ‘Ik ben hem eeuwig dankbaar voor zijn wijze lessen’

0

Runell Martes speelde vele jaren voor Spijkenisse. Hierna verkaste naar Zuidland en momenteel komt de controlerende middenvelder uit voor Rijnmond Hoogvliet Sport. Achterin staat Ivan Divkovic, de nieuwe trainer van Excelsior Maassluis onder 21. ”Hij sleepte mij er in hele moeilijke periode doorheen. Behalve een geweldige verdediger is hij ook een prachtmens. Ik ben hem eeuwig dankbaar voor zijn wijze lessen.”

Op het middenveld kiest Martes met Maurice Wolters voor een van de meest onderschatte voetballers. ”Hij heeft alles wat een middenvelder moet hebben in mijn ogen. Hij kan het spel verdelen maar kan ook bikkelhard zijn wanneer dat moet. Een echte Slandenaar (Zuidlander)!”

Aan de andere kant op het middenveld staat Jorginho Pietersz. ”Ik vind het leuk dat ik in de nadagen van mijn carrière nog met zo’n jongen kan spelen. Heeft ontzettend veel kwaliteiten maar heeft dat zelf volgens mij niet eens door. Staat naast me op het middenveld en ik heb altijd gezegd: ik heb hem nodig om goed te blijven en hopelijk kan ik met mijn ervaring ervoor zorgen dat hij nóg beter gaat worden.”

Als trainer kiest Martes, net als enkele spelers die eerder hun favoriete elf hebben gekozen, voor Adrie Poldervaart. ”Ik heb zo ontzettend veel van Adrie geleerd als voetballer maar ook als mens. Hij heeft mij naast een betere voetballer ook een beter mens gemaakt. Naast hem zou ik trouwens Rody van Hemert wel zien willen zitten als assistent. Dat zou een mooi koppel zijn.”

Laat een antwoord achter