De favoriete 11 van Ferry Seton: ‘Rob Jacobs wilde Celen eerst niet laten spelen’

1

Ferry Seton speelde jarenlang in de top van het amateurvoetbal. De linkspoot staat vooral bekend om zijn jaren bij Zwart-Wit’28 en Neptunus. Hierin speelde hij jarenlang met veel bekende amateurvoetballers. Als keeper koos hij voor zijn favoriete elftal voor Lemmy Stevens. ”Hij stak er qua keepers met kop en schouders bovenuit. Wat een klasse keeper was dit! Daarnaast heb ik veel nachten in de stad doorgebracht met hem haha.”

Op rechtsback staat Gilbert Taument. ”Deze man was gek! Hij was ook de gemeenste back die ik ken. Ik heb dingen meegemaakt in het veld die ik hier maar niet vertel.”

Op het middenveld staat onder andere Gerard Meijer. ”Met hem had ik graag wat langer gespeeld. Naast dat die super goed kon voetballen had die ook ongelofelijke humor.” Ferry Seton maakte de begindagen mee van Ismael Celen. ”Wij zagen direct wat een talent hij had. Rob Jacobs wilde hem er niet bij halen maar wij hebben dat toen afgedwongen. Na aandringen stond hij op een zondag opnieuw wissel. Toen zijn wij verhaal gaan halen en uiteindelijk stond die er om 14:00 uur in haha. Hij heeft een prachtige carrière gehad.”

Voorin was Patrick Pot de belangrijkste speler tijdens zijn carrière. ”Wij hebben denk tien jaar samengespeeld. Wij vonden elkaar ook zo makkelijk. Als ik ergens een aanbieding kreeg wilde ik ook altijd dat hij meeging.”

Als trainer heeft Seton goede herinneringen aan Jan Everse. ”Zijn trainingen waren fantastisch en erg leerzaam. Wij moesten altijd de voetballende oplossing vinden. Hij kon echt keihard zijn maar hij was altijd eerlijk. Ik snap niet dat hij nooit een mooie club in de subtop van de eredivisie heeft getraind.”

Favoriete elf van Ferry Seton

 

1 reactie
  1. Wim van Bovene zegt

    Een aantal oer Zwart Wit 28 spelers in het elftal.

Laat een antwoord achter