De favoriete 11 van Eldrick Cristina: ‘Franken maakte een heel elftal beter’

0

Eldrick Cristina was in de jeugd een groot talent. Bij de stichting van Feyenoord wist hij doelpunt na doelpunt te maken maar uiteindelijk brak Cristina niet door in het betaalde voetbal. In de top van het amateurvoetbal speelde hij voor DOTO en RVVH. Een tree lager kwam hij uit voor onder andere TransvaliaZW, SpartaAV, PFC en BZC/Zuiderpark.

In de jeugd van Feyenoord speelde Cristina met Felino Jardim. De oud-prof speelde dit seizoen voor Spijkenisse maar is op zoek naar een nieuw avontuur. ”Jardim kon je overal zetten. Hij was een opkomende back die is omgeturnd tot rechtsbuiten.”

Op het middenveld staat een blok met Rob Prins en Nixon Dias. ”Rob was een echte kilometervreter. Die man kon zes wedstrijden op een dag voetballen. Nixon had een geweldig overzicht en traptechniek.”

Als spelmaker koos Cristina voor Giovanni Franken. ”Hij maakte echt iedereen beter door zijn manier van spelen. Hij lag alle ballen op je stropdas. Had een echte winnaarsmentaliteit.”

Voorin speelt Jonathan de Guzman op rechts. ”Ik speelde met hem in de jeugd van Feyenoord. ”Hij had super veel dynamiek en scoorde veel als aanvallende middenvelder. In de punt staat mijn maatje Benjamin Martha. Hij heeft zoveel scorend vermogen en is super snel. Daarnaast een op en top winnaar en ook goed voor de derde helft.”

Als trainer kiest Cristina voor Bert Kamp. ”Bert heeft een gouden hart en staat dag en nacht klaar voor zijn spelers. Hij heeft mij uiteindelijk gecreëerd tot de voetballer die ik nu ben.”

Favoriete elf van Eldrick Cristina

Laat een antwoord achter